DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezért esett ki Magnussen Monacóban

Nem sokkal azt megelőzően, hogy Mick Schumacher hatalmas balesetet szenvedett, csapattársa is feladta a Monacói Nagydíjat, mint kiderült az erőforrás egyik egysége hibásodott meg.

A tévés közvetítésből is kimaradt, amikor a Haas dán versenyzője kiesett a Monacói Nagydíjról, ám azt viszonylag közelről láthatta, amikor csapattársa óriási balesetet szenvedett. Kevin Magnussen maga sem tudta pontosan a technikai gond okát, a csapat kérte meg arra, hogy álljon ki idő előtt.

„Valamilyen probléma volt az egyik motoregységgel, ezért ki kellett állnunk az autóval, sajnos nem tudtunk mit tenni. Tényleg úgy gondoltam, hogy a versenytempó jó volt ahhoz képest, hogy az elején teljesen vizes pályán voltunk, Gaslyt egészen a gondunkig magam mögött tudtam tartani, és Bottashoz is közelítettem” – mondta Magnussen a RacingNews365 számára.



A rutinos pilóta szerint valószínűleg pontszerző helyen zárhatott volna, ezért különösen sajnálja, hogy fel kellett adnia a küzdelmet.

„Nagyon izgalmas lett volna látni a bokszkiállások környékén, hogy mi történhetett volna. Sajnálatos, hogy nem szereztünk pontot, bár szerintem elég jó volt hozzá az autónk, hogy megcsináljuk, képesek lettünk volna rá” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: