DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Schumacher: Nagyon furcsa baleset volt

A német a Monacói Nagydíj 26. körében vesztette el uralmát autója felett az uszodánál, melynek következtében a Tecpro falba csapódott, előidézve a verseny második megszakítását.

Az elsőre ijesztőnek tűnő balesetet sérülések nélkül úszta meg a Haas német pilótája, autója azonban Jeddah után ismét két darabba tört, komoly anyagi károkat okozva ezzel a csapatnak. A balesetben megsérült Tecpro fal helyreállítása miatt a versenyirányítás piros zászlóval félbeszakította a futamot, a németet pedig az orvosi központba vitték kivizsgálásra.

Schumacher az uszodánál törte össze autóját, miután először a jobb oldali szalagkorlátnak ütközött, majd tovább csúszva nagy erővel a falba fúródott.

sch_3



A német a versenyt követően nyilatkozott a balesettel kapcsolatban: „Nagyon furcsa volt. Visszanézve az esetet úgy tűnt, hogy kb. 10 centivel szélesre futottam, így a vizes részre került a bal első kerekem, és elveszítettem az autó hátulját. Próbáltam korrigálni, ezért csúsztam a szalagkorlátba. Elég szerencsétlen helyzet volt és nagyon frusztráló.”

A Haas így Barcelonát követően ismét kénytelen volt pont nélkül távozni, miután nem sokkal Schumacher balesetét megelőzően csapattársa, Kevin Magnussen is feladni kényszerült a versenyt.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: