DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Elmaradt a meglepetés Bottastól

Bár sokan várták tőle egy kiugró eredményt Monacóban Valtteri Bottas végül csak a pontszerző zóna végén zárt. A finn pilóta szerint jelenleg ennek is örülniük kell.

Az elmúlt futamokon mutatott teljesítménye alapján többen is azt várták, hogy Valtteri Bottas egy meglepetés eredményt érhet el Monaco utcáin, és az élmezőnybe hozhatja be az Alfa Romeo autóját. Ez végül elmaradt, miután az időmérő edzést a 12. helyen zárta, a futamon pedig nem sokat tudott előrébb lépni.

„Azt hiszem, a tegnapi volt a legnehezebb nap a hétvégén, és a tizenkettedik helyről indulva ez nem volt egy rossz verseny Monacóban. Ma nagyon könnyű volt hibázni, ezért örülök, hogy én nem tettem így. Úgy gondolom, hogy csapatként helyes döntéseket hoztunk, szóval ez nem volt egy rossz nap” – mondta Bottas a futamot követő sajtótájékoztatón, ahol a Formula.hu munkatársa is jelen volt.

A 32 esztendős pilóta a késleltetett rajtról, és a későbbi nehéz körülményekről is elmondta véleményét.



„A mait egy határozottan hosszú napnak éreztem, mikor már másodjára is megállt a verseny. Meg kellett tartani a koncentrációt, mert ha ezen a pályán elveszíted egy másodpercre is, akkor ott a vége. Nem igazán értettem mi történt a rajtnál, kicsit zűrös volt. Biztos vagyok benne, hogy megvizsgálják a dolgokat, és levonják majd a következtetéseket” – folytatta.

A finn versenyző szerint a pontszerzés volt ma számukra a maximum, viszont bízik benne, hogy a bakui pálya jobban fekszik majd a versenygépüknek.

„Meg kell vizsgálnunk, mi okozta ezt a tempót, és hogy mi akadályozta meg, hogy az elvárásoknak megfelelően teljesítsen az autónk. Valószínűleg nem passzolt ezekhez a kanyarokhoz, Bakuban ezek szerint egy kicsit jobban alakulhatnak majd a dolgok” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: