DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Perez: Elég nagy kár keletkezett

Komoly munka elé állította csapatát Sergio Perez, aki az időmérő edzés utolsó másodperceiben törte össze autóját Monacóban. A mexikói pilóta bízik a jobb folytatásban.

Még az alagút bejárata előtt keresztbe tette a Red Bullt Sergio Perez, akinek végül Carlos Sainz is neki ment, ezzel pedig idő előtt véget vetettek a kvalifikációnak. A mexikói természetesen csalódott volt a történtek miatt, érzése szerint ezzel egy kiváló időt dobott el magától.  

„Alapvetően elég közel voltam ahhoz, hogy megpróbáljam behozni a lemaradásomat. Az a kanyar elég nehéz volt számomra az egész kvalifikáció alatt, így próbáltam előre látni és eléggé felkészülni a kigyorsításra, de amint hozzáértem a gázpedálhoz, éreztem, hogy a hátsók nem tapadtak be teljesen. Próbáltam játszani vele, végül pedig elveszítettem. Meglepődtem, hogy Carlos pont akkor ütött meg, és nagyon sajnálom, ami történt. Sajnálom őt, és a többieket is” – mondta Perez az időmérőt követő sajtótájékoztatón a Formula.hu újságírójának jelenlétében.

perez-crash-dppi-monaco



A 32 esztendős pilóta szerint elég nagy kár keletkezett a versenygépében, de úgy véli a csapat rendbe tudja hozni, így ebből a szempontból nem aggódik a vasárnapi futam miatt.

„Hátulról elég rosszul nézett ki, és ami még rosszabbá tette a helyzetet, az a Carlossal való ütközés, szóval elég nagy a kár. Majd meglátjuk, hogyan alakul, de azt hiszem, holnapra rendben lesz” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: