DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Verstappen: Ez már másodjára fordult elő

Ahogyan egy évvel ezelőtt, úgy most is egy piros zászló vette el a lehetőséget Max Verstappentől a javításra Monacóban. A címvédő szerint Charles Leclerc ezzel együtt is megérdemelten került a pole-pozícióba.

Tavaly Charles Leclerc hibája után nem tudott javítani a Red Bull holland pilótája, idén pedig a csapattársa miatt nem maradt esélye egy jobb kört futni az időmérő edzés végén, mivel Sergio Perez a falba tette az autóját, ezzel pedig gyakorlatilag véget vetett a kvalifikációnak.

Max Verstappen érthetően bosszús volt az esetet követően, de nem hiszi, hogy szombaton legyőzhette volna legfőbb riválisát.



„Sajnálatos volt, hogy így alakult. Alapvetően eddig ez egy elég nehéz hétvége volt számomra. Az utolsó kör egy kicsit jobban sikerült, de a végén Charles egy tisztességes pole-t szerzett, nagyon erősek voltak ma. Lehetett volna jobb is, de ezzel a piros zászlóval végül a negyedik lettem. Ez már a második évben fordul elő egymás után, szóval kár érte” – mondta Verstappen a Viaplay kamerái előtt kvalifikáció után.

Az energiaitalosok versenyzője szerint sok gonddal küzdöttek ezen a hétvégén, ráadásul vasárnap még az eső is megérkezhet.

„Még meg kell néznünk a kvalifikációt, de a Ferrari autója nagyon jól futott. Nagyobb volt az alulkormányzottságunk, mint kellett volna, Majd holnap meglátjuk mi lesz, de a mai nap miatt ez eléggé gáz. Persze esővel mindig van itt egy kis káosz, és ez az aszfalt továbbra is nagyon csúszós lesz” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: