DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottas: Legközelebb csak péntek este fogok megérkezni!

Már viccelődött a szabadedzéseken jelentkező sorozatos műszaki problémái okán az Alfa Romeo finn pilótája, aki ennek ellenére úgy érzi, be kellene jutniuk a legjobb tízbe a monacói időmérőn.

Ismét szinte egy teljes szabadedzést ki kellett hagynia Valtteri Bottasnak, miután Monacóban az FP1 legelején hiba lépett fel az autóján az MGU-K-val. A finn elképesztő pechszériában van ilyen szempontból: Imolában az időmérőn a kipufogóval adódott gondja, Miamiban az első edzésen elszenvedett bukása miatt kellett kihagynia a második tréninget, Barcelonában pedig a motorja hibásodott meg az FP2 legelején.

„Már mondtam Frednek, hogy Bakuban talán csak péntek este kellene megérkeznem!” – viccelődött Bottas ennek kapcsán a Motorsport.com szaklapnak nyilatkozva. „Nyilván szerencsétlen helyzet ez. Ráadásul ismét egy teljesen más jellegű hibáról van szó, ezúttal az MGU-K-ról. Azt hiszem, ugyanez a probléma ugyanazon az edzésen előjött Micknél is, de nem gondolom, hogy az FP2-n bárkinél is jelentkezett volna” – utalt a Haasnál Schumacher autóján felmerült gondra a finn.

bottas-alfaromeo-monaco-day1



„Biztos vagyok benne, hogy dolgoznak rajta, de nem tudom az okát. Úgyhogy nem sok mindent tehettünk, de úgy gondolom, nem engedhetünk meg hasonló hibákat többé. Pedig még nagyon-nagyon hosszú a szezon. Meglátjuk.”

Bottas ráadásul 1000 eurós pénzbüntetést is beszedett a hiba miatt, ugyanis az MGU-K használatban maradt a bokszutcában, így túllépte az ottani sebességlimitet. A műszaki nehézségek ellenére viszont bizakodó a monacói esélyeket illetően az Alfa Romeo versenyzője:

„Jó lehet a top 10-re az autó, nem látok okot az ellenkezőjére. Egyértelműen találnom kell még valamit, de igaz ez a beállításokra is. Ami különbség az előző évekhez képest, hogy sokkal keményebbnek tűnik a vezetés, érezzük az összes bukkanót. Nem túl vészes, de az első edzés volt nekem, úgyhogy lépésről lépésre haladtam, és nyilván van még bennem.”

Nem csak Bottasnál jelentkezett egyébként műszaki probléma pénteken az Alfa Romeo háza táján: Guanyu Zhou fékhibát tapasztalt az első edzés hajrájában az alagútból kiérkezve. A kínai újonc szerencsésnek nevezte magát, amiért elkerülte a balesetet, viszont emiatt ő pedig a második gyakorlás elejét volt kénytelen kihagyni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: