DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas csalódott az autó teljesítménye miatt

Az Alfa Romeo finn versenyzője nagy meglepetésre csak a 12. rajthelyet tudta megszerezni a vasárnapi futamra, beállítva ezzel szezonbeli legrosszabb időmérős teljesítményét.

Az Alfa Romeo nagy várakozásokkal érkezett a Monacói Nagydíjra, a szombati kvalifikáció azonban csalódást keltő eredménnyel zárult számukra, hiszen Valtteri Bottas a 12., míg Guanyu Zhou az utolsó, 20. rajtpozíciót tudta megszerezni a kaotikusan véget érő időmérő edzésen.

„Némileg váratlanul ért ez az eredmény” – kezdte a RaceFansnek adott nyilatkozatát a finn. „Azt gondoltam, hogy jól fogunk teljesíteni ezen a pályán, de éppen ellenkezőleg történt. A következő verseny is utcai pályán lesz Bakuban, de úgy gondolom, hogy az autónk továbbra is jó, egyszerűen csak nem volt megfelelő erre a pályára” – folytatta Bottas, reménykedve abban, hogy mai teljesítményük csak egyszeri kisiklás volt.

bottas-alfa-monaco-day2



A finn hétvégéje nem alakult optimálisan, hiszen ismét utolérte őt pénteki balszerencséje, és egy MGU-K probléma miatt a teljes első szabadedzést ki kellett hagynia, értékes pályaidőtől elesve ezáltal. Bottas azonban úgy érzi, hogy a kihagyott edzés nem volt hatással a szombati teljesítményére. 

„Annak ellenére, hogy kimaradt egy edzés, úgy érzem, hogy sikerült megtalálnom a megfelelő ritmust. Jól ráéreztem a beállításokra, valamint a tapadásra, és magabiztos voltam az autóban. Egyszerűen nem voltunk elég gyorsak ma, pedig azt gondoltam, hogy jók leszünk itt, szóval meg kell értenünk, hogy mi történt.”

„Fontos, hogy tanuljunk belőle. Úgy érzem, hogy a második szektorban veszítettünk sok időt, és az autó sem érződött túl jónak azon a részen. Ezek alapján azt gondolom, hogy mechanikai oka lehet a gyenge teljesítménynek – fejezte be Bottas, aki Ausztrália után idén második alkalommal nem tudott bejutni az időmérő edzés harmadik szakaszába.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: