DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: Nehéz Max csapattársának lenni

De azért úgy gondolja, hogy Pereznek megvan az érettsége ahhoz, hogy karrierje ezen pontján már elfogadja ezt a szerepkört. Amit ő csapatjátékosnak nevez.

A hétvégi Spanyol Nagydíjon Sergio Pereznek nem esett igazán jól, hogy a csapat elvette tőle a potenciális futamgyőzelmet és odaadta azt Max Verstappennek, majd a mexikói és a csapatvezetés is megmagyarázta a helyzetet - mindenesetre a pilótában maradt némi keserűség az eset után. A RacingNews365-nek adott exkluzív interjújában Christian Horner csapatfőnök természetesen dicsérte Perezt:

team



"Nem egyszerű Max Verstappen csapattársának lenni, senki számára. Szerintem Checónak megvan az érettsége és a tapasztalata ahhoz, hogy a karrierje ezen pontján kezelni tudja a helyzetet. Végre versenyképes autóban ülhet és a lehető legtöbbet akarja kihozni belőle a pályafutása ezen szakaszában. Tudja, hogy ugyanolyan autót és lehetőséget kap, de szerintem az elvárásai realisták. Nagyon is csapatjátékos" - mondta pilótájáról Horner.

"Szerintem Checo idei teljesítménye közelít Maxéhoz, jó a dinamika kettejük között és Checo idén sokkal közelebb van Maxhoz ezzel az autóval, illetve hogy most már beilleszkedett a csapatba is. A következő hetekben beszélünk majd a jövőről, de nem sietünk" - tette hozzá.

Horner arról is beszélt, hogy Perez nem igazán fogadta el a második pilóta státuszát, ő és Verstappen is csapatjátékosnak hívja, a második számú sosem hagyja el a szájukat...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: