DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas különleges eredményre számít Monacóban

Akár a dobogót sem tartja elérhetetlennek Valtteri Bottas, ám ehhez szükségük lesz egy jó kvalifikációs eredményre a finn pilóta szerint, aki már nagyon várja a következő versenyhétvégét.

A hercegség lakosaként a hétvégi verseny egyfajta hazai futam lesz Valtteri Bottas számára, aki már nagyon izgatott amiatt, hogy az új szabályok szerint épült autókkal indulhasson a legendás helyszínen. A finn versenyző nagyszerű formában van, ezt pedig kihasználná, és Monacóban dobogóra állna.

„Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a verseny az új generációs autókkal. Ez egy hagyományosan nehéz helyszín, ha a szoros versenyzésről van szó, de ha idén másképp lesz, akkor valami nagyon látványosnak nézhetünk elébe. Bizakodva közelítek a hétvégéhez, két egymást követő futamon is az élmezőnnyel küzdöttünk, és nem látok okot arra, hogy ezúttal miért ne sikerülhetne újra” – mondta Bottas az Alfa Romeo futamelőzetesében.



A tízszeres futamgyőztes jól tudja, hogy Monacóban a pódiumhoz egy jó időmérős teljesítményre is szükség lesz, ezért kulcsfontosságúnak tartja, hogy az egykörös tempó rendben legyen ezen a pályán.

„Természetesen a hétvége nagy része azon múlik, hogy tiszta legyen a péntek és a szombat. Ha a rajtrácson előrébb kerülünk, akkor még egy különleges eredményt is haza hozhatunk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: