DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Schumacher szerint rosszul döntött a Haas

Abszolút nem az amerikai istálló tervei szerint alakult a Spanyol Nagydíj, miután egyik pilótájuk sem tudott pontot szerezni. Mick Schumacher úgy érzi, a csapata rossz stratégiát választott.

Kevin Magnussen és Mick Schumacher is a legjobb tízben zárt az időmérő edzésen Spanyolországban, így kiváló előjelekkel várhatták a lámpák kialvását vasárnap. A dolgok aztán nem alakultak jól a számukra, mivel a dán versenyző Lewis Hamiltonnal ütközött a rajtnál, és hamar tönkrement a versenye, a német tehetség pedig a nagyszerű rajtja ellenére több pozíciót is veszített a végéig.

Ebben nagy szerepe volt annak is, hogy a Haas a két kiállásos taktika mellett döntött, amivel nem jártak jól, Schumacher pedig így ismét lemaradt a pontszerzésről.

„A stratégia egy kicsit más volt, mint amire számítottunk. Most egyszerűen meg kell néznünk, hogyan választhattunk egy ilyet, és miért nem reagáltunk rá a későbbiekben. Utólag persze mindig okosabbak vagyunk, éppen ezért csapatként dolgozni fogunk az ügyön, és meglátjuk, min tudunk javítani” – idézte Schumachert a Motorsport német kiadása.



A fiatal versenyző idén már többször is közel került a pontokhoz, de valahogyan mindig balul sülnek el a dolgok. A Haas pilótája szerint ezúttal ott ment el a lehetőség, hogy nem mertek változtatni a korábbi stratégián.

„Egy nagyon jó első kör után reménykedhettünk, de aztán a harmadik kör után jött az érzés, hogy ez még nehéz is lehet. A gumik nem tartottak ki olyan sokáig, mint vártuk, és rossz döntést hoztunk azzal, hogy a korábbi tervnél maradtunk. A rajt így is szórakoztató volt, de aztán frusztrált, hogy nem volt meg a tempónk a pozíció megtartásához. Egyelőre fejlesztések nélkül is nagyon erős az autónk, különösen a kvalifikációs teljesítményben, ami végső soron sokat számít Monacóban, ahol tavaly nagyon jól éreztem magam, de végül nem vehettem részt a kvalifikáción a korábbi balesetem miatt. Remélhetőleg idén jobb lesz, és megmutathatjuk a teljesítményünket” – zárta mondandóját Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: