DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hill: Vigyázzanak a riválisok, a Mercedes odaért

Az 1996-os világbajnok figyelmeztette az évadot legjobban kezdő csapatokat, hogy a Mercedes a spanyolországi fejlesztéseivel jelentősen előrelépett és már komolyan számolni kell Hamiltonékkal.

A Mercedes kifejezetten pocsékul kezdte a 2022-es évadot, különösen az elmúlt nyolc szezonhoz képest. A Spanyol Nagydíjon azonban George Russell dobogós helye mellett még Lewis Hamilton remek felzárkózását is megfigyelhettük. Amennyiben nem került volna közel egy perc hátrányba a mezőnyhöz képest, simán harcban lehetett volna a győzelemért is.

A frissítések visszahozták a meccsbe a W13-ast vezető Lewis Hamiltont és George Russellt. Így gondolja legalábbis Damon Hill, a brit szerint ismét számolni kell a Mercedesszel akár a világbajnoki címet illetően is.

Hill szerint a Mercedesszel akár a bajnoki címet illetően is számolni kell


„Érzelmi hullámvasutat élhetett meg Hamilton az elmúlt időszakban és Barcelonában is. A rajt utáni karambolt követően elképesztően jó teljesítménnyel jelentkezett, a semmiből zárkózott fel látványosan, igazi bajnoki produkciót nyújtva” – idézi Hill szavait a PlanetF1.com.

„Az istálló a kezébe adta azt a technikát, amivel újra jól tud teljesíteni. Úgy vélem, bámulatos produkciót nyújtott. Egészen biztos vagyok abban, hogy megmutatták, ezen a hétvégén megvolt az a tempójuk, amivel a legjobbak között lehetnek.”

„Közel tökéletes teljesítményt hoztak a pilóták. Egyértelműen meglehet bennük újra a reménysugár” – emelte ki a Mercedes látványos javulását Damon Hill.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: