Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. június 28. kedd
F1

Verstappen: Próbáltam higgadt maradni...

Előbb egy kicsúszás, majd a technika ördöge hátráltatta Max Verstappent, azonban végül a kiállni kényszerülő Leclerc-től átvette a vezetést a pontverseny élén a Spanyol Nagydíjat megnyerő Red Bull-os.

Karrierje 24. Formula-1-es futamgyőzelmét aratta Max Verstappen, barcelonai sikerével pedig a világbajnoki pontversenyben is átvette az első helyet Charles Leclerc-től, aki alatt lelassult a Ferrari a verseny harmadánál.

Azonban a technika nemcsak a ferrarissal babrált ki, hiszen Verstappen hosszú körökön keresztül be volt ragadva George Russell mögé – miután önhibájából kicsúszott a négyes kanyarban –, mert a DRS-e hol kinyílt, hol nem.

 Ez a probléma ütötte fel a fejét a szombati kvalifikáción is Verstappennél, de végül pont a DRS-gond – és Leclerc kiesése – vezette rá a Red Bullt a gyorsabb három kiállásra. „Nehezen indult, de végül a magunk javára fordítottuk az egészet” – mondta rögtön a holland a csapatrádióba.

„Az elején kicsúsztam, egyszerűen elúszott az autó hátulja, aztán pedig beragadtam a vonatba” – mondta már de la Rosának Perez. „Az elején nem mindig működött a DRS-em, ami megnehezítette a dolgunkat, de változtattunk a stratégiánkon, és a magunk javára fordítottuk a versenyt.”

„Próbáltam koncentrálni, miközben a DRS-em nem működött, de nyilván nem jó érzés, mikor ilyen dolgok megtörténnek, ám végül mégis elmondhatom, hogy örülök a győzelemnek és annak is, hogy Checo itt van a második helyen. A lágy gumikon jól működött az autó, de igazából, már a közepeseken sem voltak gondjaink” – zárta Verstappen, aki győzelmével átvette az első helyet a nullázó Leclerc-től a világbajnoki pontversenyben.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Formula.hu (@formula.hu) által megosztott bejegyzés

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: