DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perez furcsa indokkal mentegetőzött ötödik helye után

Sergio Perez csak az ötödik helyet szerezte meg a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén, amiért – részben – a számára kieső hatvan percet okolja, hiszen ki kellett ülje az első szabadedzést.

Kissé mentegetőzésnek hangozhat Sergio Perez kvalifikáció utáni interjúja, miután a mexikóit csapattársa, mindkét Ferrari és még George Russell is megelőzte, így csak az ötödik helyről indulhat majd vasárnap.

A mexikói ugyanis azt hangoztatta, milyen sokba került neki, hogy az idén bevezetett szabály miatt – mely szerint minden csapatnak helyet kell biztosítani egy-egy fiatal versenyző számára két első szabadedzésen –, hiszen Jüri Vips vezette az egyik RB18-ast az első edzésen.



Ugyanakkor a pilóták már csukott szemmel is végig mennének az unalomig tesztelt pályán, így kissé furcsán hangzott, mikor Perez ezt hozta fel mentségként helyszínen lévő kollégánknak: „Nem jött jól számomra, hgy elvesztettem egy órát az első szabadedzésen” – kezdte a mexikói.

„A többieknek több tapasztalata volt azt illetően, hogyan viselkednek a gumik egy gyorskörön és nehéz volt ezután felvennem a ritmust és nem éreztem a bizalmat sem az abroncsokban, sem az autóban. Fontos lesz, hogy vasárnap már a rajtnál a lehető legtöbb ellenfelemet megelőzzem.”

A mexikói újságírói kérdésre felelve hozzátette továbbá, hogy leginkább az abroncsok túlhevülése okozta a legnagyobb problémát, hiszen az első két, kanyargós szektorban olyan sokat kaptak a gumik, hogy a harmadik szektorban már túlmelegedtek.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Formula.hu (@formula.hu) által megosztott bejegyzés

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: