DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Három hellyel előrébb végezhetett volna Norris

Az ifjú brit Q2-es körét pályaelhagyás miatt törölték, ezért a 11. helyre visszaesve épp nem vehetett részt az utolsó szakaszban. A másik McLarennel Ricciardo bejutott, ő a kilencedik helyről startolhat.

A Barcelonában Aston Martin mellett legnagyobb volumenű fejlesztési csomagot felvonultató McLaren mindkét autóval a Q3-ban szerepelhetett volna. A Q2 végén Lando Norris a hetedik helyre ugrott fel, de a köridőt rövidesen elvették a 12-es kanyarban történt, hajszálon múló pályaelhagyás miatt, így a brit a 11. helyre esett vissza.

„A nyolcadik helyezés elérhető lett volna. Az Alfa Romeo szerintem gyorsabb nálunk” – fejtegette az időmérő után nyilatkozva Norris. „A pályaelhagyás nem befolyásolta a köridőt, a Q2-ba bekerültem volna, ott pedig talán nyolcadik lehettem volna, amit egy ilyen pályán, mint Barcelona, szívesen elfogad az ember, mivel itt nagyon nehéz előzni. Az egyenesben nem vagyunk túl gyorsak, így nem lesz valami könnyű sok autót megelőzni. Meglátjuk majd, de vannak lehetőségeink, jó stratégiai opciók holnapra.”

A B autónak is nevezhető frissítési csomagról hozzátette: „A fejlesztéseket egyre jobban és jobban kiismerjük. Azt mondanám, lépéseket tettünk előre, talán egy másodperc lett volna a lemaradásunk a pole-hoz képest, ami még mindig sok, de javulás a korábbihoz képest. Segítenek a fejlesztések, ezt mutatja, hogy mindkét autó a Q3-ba jutott volna. Remélhetőleg holnap még többet segítenek, és jó pár autót meg tudunk előzni” – zárta a fiatal brit.



Szerepelt viszont a Q3-ban a másik MCL36-tal Daniel Ricciardo, aki a kilencedik rajtpozíciót szerezte meg vasárnapra Barcelonában, azon a pályán, ahol 2014-ben a Red Bull színeiben pályafutása első dobogós pozícióját szerezte.

„A Q3-ba kerüléssel elégedett vagyok, mert nem gondoltam, hogy mondjuk úgy, garantált Q3-as autóval rendelkezünk, nem volt olyan tempónk a hétvégén, hogy magabiztosan erre számíthassunk. De persze egyértelműen ez volt a cél, a Q3-ba kerülést pedig jó érzés kipipálni” – nyilatkozta Ricciardo.

„Pár tizedet találtunk, de a körülmények, a forró pálya, a változó tapadás miatt nem volt könnyű. Kilencedik helyről, a pálya tiszta oldaláról indulok. Remélhetőleg ez számít valamit, szóval nem volt ez egy rossz nap. Bár forróság van, nincs olyan páratartalom, mint Miamiban. Ott minden alkalommal csuromvizesen szálltunk ki az autóból, itt viszont szárazabb a levegő, így elég frissnek érzem magam. De meglátjuk majd a holnapi 66 kör után” – tette még hozzá az ausztrál a hétvégére jellemző nagy meleg kapcsán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: