DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Mercedes még mindig érez gyengeséget

Toto Wolff csapatfőnök kiemelte, mely területen éreznek még most is komoly lemaradást a fő riválisokhoz képest. Ennek ellenére bizakodnak, hogy már harcban lehetnek az élmezőnnyel.

Egészen pocsékul kezdte a 2022-es szezont az elmúlt évadokat uraló Mercedes istálló. A hibridéra messze magasan legrosszabb kezdését próbálják újabb fejlesztésekkel maguk mögött tudni. A barcelonai edzéseken kipróbált, frissített versenyautó egyelőre biztató.

„Mindkét fő fronton sikerült javulást elérnünk. Ami az erőforrást illeti, láthatóan sikerült közelebb zárkóznunk a riválisainkhoz. Ami pedig a karosszériát illeti, Miami után itt is biztató pénteki napot zárhattunk. Azt viszont még látnunk kell, ki mennyit fejlődik a szombati edzésnapon” – idézi Toto Wolff csapatfőnök szavait a Sky Sports F1.

A Mercedes úgy tűnik, sokat javult, de a gyors kanyarokban még rettentően pattog


„Ha mi is további előrelépéssel tudunk jelentkezni, akkor végre stabilizálhatjuk helyünket a legjobb három istálló között. Pilótáink jelezték, hogy bizonyos helyeken továbbra is erősen pattog az autónk.”

„A nagyobb sebességű kanyarokban továbbra is előjön a probléma. Mindenképpen javultunk ezen a téren, de a gyors kanyarokban a versenyzők továbbra sem érzik kényelmesen magukat az autóban. Itt a hármas és a kilences kanyar kritikus számunkra, reméljük, szombaton erre is sikerül valami megoldást találnunk” – tette hozzá Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: