DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc: Sok múlik a fejlesztéseken

A Ferrarinál egyértelműen az a cél, hogy ismét előnyben legyenek Charles Leclerc szerint. A monacói pilóta fontosnak tartja a fejlesztéseket, de egyelőre nem számít változásokra az erősorrendben.

Bár az olaszok jelentős erődemonstrációval nyitották a szezont, a Red Bull végül behozta hátrányát, és a legutóbbi két futamon Max Verstappen látta meg elsőként a kockás zászlót. Az energiaitalosok szinte minden tekintetben utolérték őket Charles Leclerc szerint, aki bízik benne, hogy a Ferrari új fejlesztéseivel ismét előnybe kerülhetnek a riválisokkal szemben.

„Remélhetőleg elég jók lesznek ahhoz, hogy ismét a Red Bull elé kerüljünk. A szezon eleje óta közelednek, és minden alkalommal, amikor frissítést hoztak, egyre közelebb jöttek. Kissé előnybe kerültek, főleg az egyenesekben elért tempót illetően, de azt hiszem a lassú kanyarokban is. Úgy tűnt, hogy Miamiban ott elég erősek voltak, szóval kicsit mindkét területen fejlődtek” – mondta Leclerc a Spanyol Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján, ahol a Formula.hu munkatársa is jelen volt.



A monacói versenyzőt az újságírók arra is emlékeztették, hogy a téli teszteken nagyon magabiztosnak tűntek Barcelonában, de Leclerc szerint ennek már nincs jelentősége.

„Hogy őszinte legyek, nem tudom, mennyit jelent az, hogy jó téli tesztünk volt itt, mert az már nagyon régen volt, és azóta mindenki nagy lépést tett előre. Elég biztos vagyok benne, hogy a hétvégétől kezdve további fejlődést fogunk látni a frissítések miatt. Sok múlik azon, mennyit javul az autó attól, amit felteszünk rá, és mennyit javít a Red Bull, ha lesz valami újdonságuk erre a hétvégére. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy ez nagy változást jelentene ahhoz képest, amit a szezon eleje óta láttunk, nagyon szoros volt eddig is, de remélhetőleg csak az előnyünk marad meg” – folytatta.

Leclerc arra is kitért, hogy az elmúlt hétvégén 70-es évekbeli versenygépeket vezethetett Monacóban, ezek közül pedig a kedvencét is megnevezte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: