DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Feljött a víz alól, újra harcolhat a Mercedes

Lewis Hamilton hálás a csapatnak a fejlesztésekért, ő és George Russell is úgy látja, hogy sokkal-sokkal jobb az autó - még nem tökéletes, de jó úton járnak, a delfinezést szinte megszüntették.

Látványos javulást mutatott be pénteken a Mercedes, a világbajnok istálló egyrészt a második-harmadik helyet szerezte meg a Spanyol Nagydíj második szabadedzésén, másrészt pedig szinte eltüntette az eddigi fő problémaforrást, a delfinezést. Emiatt George Russell és Lewis Hamilton is óvatosan bizakodó hangot ütött meg a nap végén.

"Nem tudom, hogy hol tartunk, Miamiban elsők voltunk pénteken, most másodikak, majd meglátjuk. Az autó egyértelműen másképp viselkedik, más határaink vannak most. Világos, hogy az egyenesben nem szenvedünk a delfinezéssel, de a kanyarokban azért itt-ott érezni most is. Ezzel együtt nem látok okot arra, hogy miért legyünk a mostaninál távolabb az első helytől, viszont a motormódokban vannak különbségek, szerintem a Ferrari és a Red Bull még nem tekerte fel az erőforrást" - mondta a Formula.hu jelenlétében Russell.

ham_9



"Ez az első alkalom, hogy egy egyenesben nem pattogott az autóm. Még mindig pattog kicsit, de sokkal jobb a helyzet, szóval így többet ki lehet hozni az autóból. Nagyon elégedett vagyok a fejlődéssel, szóval óriási köszönet mindenkinek a gyárban, hogy nem adta fel. Nem mi vagyunk még a leggyorsabbak, de jó úton járunk. Még mindig nem könnyű a helyzet, de sokkal jobb az eddiginél, hálás vagyok a fejlesztésekért, most pedig be kell őket hangolni a következő szabadedzésig. Szerintem még jobbak lehetünk emiatt és taposhatjuk az elöl lévő srácok sarkát" - formált pozitív véleményt Hamilton.

Russell azt is hozzátette, hogy szerinte a Red Bull most a leggyorsabb és Toto Wolff csapatvezető is egyetértett vele ebben: ő azt mondta, hogy nekik volt a második legjobb hosszú etapjuk Max Verstappen mögött, ami mindenképpen biztató. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: