DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Palmer kizárta a csapatutasítást a Ferrarinál

A korábbi F1-es pilóta kizártnak tartja, hogy a Ferrari Charles Leclerc mögé sorolná spanyol pilótáját Barcelonában. Jolyon Palmer szerint a maranellóiak egyelőre hagyják versenyezni a pilótáikat.

Bár még csak öt futamon van túl a Formula-1 idei szezonja, máris felvetődött, hogy Carlos Sainzból második számú pilóta lehet a Ferrarinál. Míg csapattársa, Charles Leclerc kiváló formában van és vezeti a világbajnoki pontversenyt, a spanyol versenyző kétszer is nulla ponttal távozott a versenyhétvégékről.

Most a Spanyol Nagydíj következik a versenynaptárban, a korábbi F1-es versenyző, Jolyon Palmer pedig nem hinné, hogy pont most állítana fel házon belüli sorrendet a Ferrari.



„Nagyjából garantálhatom, hogy ha Carlos számára ez bekövetkezik, akkor az nem ezen a hétvégén lesz. El tudod képzelni, hogy azt mondod neki, hogy el kell állnia az útból? Még soha nem nyert futamot, és talán ez a legtrükkösebb a számára” – mondta Palmer az F1Nation podcastben.

A Renault egykori pilótája úgy gondolja, hogy még nagyon sok van hátra a szezonból, így akár vissza is fordulhat a helyzet.

„Tavaly is megverte Charles-t a pontversenyben, szóval nem hiszem, hogy most jön el ez a pont. Mindannyian látjuk az irányt, amerre halad, de soha ne mondd, hogy soha, és elég néhány rossz verseny, aztán máris visszafordulhat a helyzet. Ez csak Verstappen és Leclerc könyörtelen teljesítménye, ami valahogyan baljóslatnak tűnik a csapattársaik számára, és egy bizonyos ponton kénytelenek lesznek csapatutasítást alkalmazni, de kizárt, hogy ez a Spanyol Nagydíjon bekövetkezik. Sainz számára nagyon bosszantó lenne, ha a bajnokság ezen szakaszában kellene kitérnie a csapattársa útjából, miközben még azt gondolná, hogy bajnok lehet. Így még kapaszkodhat a reménybe” – zárta gondolatait Palmer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: