DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Esteban Ocont megviselte a tartalékos szerep

Őszintén beszélt a karrierje korábbi szakaszáról az Alpine pilótája. A francia versenyző jól érzi magát jelenlegi csapatánál, de elmondása szerint megviselte amikor tartalékpilótaként alkalmazták.

Esteban Ocon egy évet volt kénytelen a pálya szélén tölteni 2019-ben, miután nem kapott helyet az F1-es rajtrácson. A francia versenyző abban az esztendőben a Mercedes tartalékpilótájaként tevékenykedett várva az újabb lehetőségre, ám ez az időszak nagyon rosszul érintette őt.

Az Alpine versenyzője nemrégiben arról beszélt, mennyire mélyen volt lelkileg, amikor ráébredt, hogy több hónapig a kispadra szorult.

„Határozottan kemény volt. Volt néhány mélyponton mentálisan. Azt hiszem, arra az ausztráliai esetre mindig emlékezni fogok. A 2019-es év első versenyére érkeztem, és elvileg elég nagy tesztprogramunk volt, szóval sokat kellett volna vezetnem az autót. Amikor megérkeztem Ausztráliába, közölték, hogy a következő hat hónapban nem vezethetem az autót. A következő teszt hat hónap múlva lett volna” – mesélte Ocon a Beyond The Grid podcastben.



„Így volt tervezve, és sajnos a napok valamilyen oknál fogva csökkentek, költségvetési okokból, és hasonlók miatt, ami teljesen érthető. A legfontosabb dolog egyértelműen a versenycsapat működtetése, és hogy minden pénzt megtakarítsunk erre, de igen, ez elég nagy csapás volt. Emlékszem, amikor elhagytam a melbourne-i pályát, beültem a bérelt autóba, és sírtam a parkolóban. Határozottan sok mélypontom volt. Nem sok gondom van az elalvással, de emlékszem, hogy az az éjszaka nem volt a legjobb” – folytatta.

A 25 esztendős versenyző szerint a történtek ellenére jól alakultak a dolgok, a Mercedesnél pedig abszolút odafigyeltek a pályafutására.

„Nagyon jól gondoskodtak rólam, és próbáltak megoldásokat találni. Toto elég egyértelmű volt. Megmondta, hogy 2020-ban vezetni fogok, de nem értettem, hogy lehet ebben ennyire biztos. Erre csak annyit felelt, hogy majd meglátom. Nem akartam hinni neki, mert nem akartam csalódni. Már jó néhányszor előfordult, hogy amikor valamiről beszélt, az valóban megtörtént, aztán ismét bejött. 2020-ban a Renaultnál kaptam lehetőséget, és ez számomra valami újnak a kezdete volt” – zárta gondolatait Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: