DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ezért teljesíthet idén jobban Perez

Christian Horner szerint a 2022-es Red Bull jobban fekszik a mexikói pilótának, mivel nincsenek már meg az a „különös sajátosságok”, amelyek az előző évek modelljeit jellemezték náluk.

Sergio Perez tavaly csatlakozott a Red Bullhoz, s bár kulcsfontosságú pillanatokban rengeteget tudott segíteni Max Verstappennek, összességében a teljesítménye jelentősen elmaradt a hollandétól. 2022-re azonban egyértelműen közelebb került a mexikói a világbajnokhoz időmérőn és futamokon egyaránt – még ha így is rendre Verstappen végez előrébb.

perez-redbull-2022-miami-f1



Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke nem is tagadja, hogy elégedett azzal, amit Perez eddig nyújt a szezonban, s ennek az okát is sejteni véli: „Nagyon magas szinten vezet. Komfortosabban érzi magát idén a csapatban. Úgy gondolom, az idei autó jobban passzol hozzá. Nincsenek meg azok a különös sajátosságai, amelyek talán az előző három autónknak igen. Elégedettek vagyunk a munkájával” – idézi szavait a Motorsport.com szaklap.

Horner ennek ellenére szerződéshosszabbításról még nem beszélt, miközben Perez nemrég ugyancsak úgy fogalmazott, hogy megkezdték a tárgyalásokat 2023-ról, de nincs okuk a sietségre.

Mindeközben pedig Verstappen is dicsérően beszélt kollégája 2022-es produkciójáról: „Szerintem nyilvánvalóan segít neki, hogy egy évet már teljesített a csapattal. Emellett pedig a szabályváltozások révén mindenki a nulláról indult. Úgy fest, sokkal jobban érzi magát az autóban, ez pedig nagyszerű a csapat számára.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: