DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ericsson: Ha a Ferrari akar valamit, gyorsan beáll Leclerc mögé

Charles Leclerc korábbi csapattársa számára teljesen világos, hogy a Ferrarinak a monacóit kell teljes mellszélességgel támogatnia, ha az idei évben világbajnoki címben gondolkodnak.

Első közös évükben, 2021-ben nem kis meglepetést okozott, hogy a Scuderia friss igazolása Carlos Sainz csapaton belül azonnal legyőzte (még ha kis különbséggel is) Charles Leclerc-t, akitől mindenki többet várt. Idén azonban nagyon látványosan elbillen a mérleg a balszerencsés és sokat hibázó spanyol miatt a monacói irányába, így egyre többen vetik fel a kérdést, mikortól lesz végre csapatutasítás a vörös istállónál.

Nemigen gondolkodna ezen Marcus Ericsson sem. Leclerc jelenleg 19 egységgel vezeti a bajnoki összesítést a viharsebességgel felzárkózó és egyelőre láthatóan gyorsabb autóban ülő Max Verstappen előtt, de néhány hete ez a differencia még 46 pontos volt. Sainz pedig hátrébb áll, már több nullázáson is túl van.

A Ferrarinak már gondolkodás nélkül Leclerc mögé kellene állnia?


„Charles rengeteget tett azért az évad kezdetén, hogy az istállón belül átvegye a vezérszerepet. A csapatnak pedig igen gyorsan be kellene állnia mögé és teljes mértékben őt támogatnia, hogy megnyerhesse a világbajnoki címet, egyértelműen így érzem” – mondta el véleményét Ericsson az F1 Nation podcast adásában.

„Úgy gondolom, hogy ahogy Carlos az elmúlt hetekben vezetett, ő nem értene egyet ezzel az ötlettel. Mindenképpen megpróbál csapattársa elé kerülni, ahogy azt tavaly is láthattuk. Az viszont alapvetően jó szokott lenni egy istálló számára, ha egyértelműen megnevezhető egy vezérpilóta, mint a Red Bullnál Max Verstappen, vagy a Mercedesnél az elmúlt években Lewis Hamilton.”

„Úgy vélem, nagyon gyorsan a Ferrari is lépni fog és hasonló szerepkört kap Charles Leclerc a gárdán belül. Úgy gondolom, már 2018-ban, amikor megérkezett a Formula-1-be, rögtön kijelenthető volt róla, hogy kiemelkedően gyors pilóta. Efelől nekem sincs kétségem, bárki láthatja. Először még tőlem is kérdezgetett sokat, segítettem neki, mert nekem akkor már bőven volt tapasztalatom, de az autóban nagyon hamar képes volt megmutatni, mennyire gyorsan tud vezetni. Saját maga legnagyobb kritikusa, mindig tanul a hibáiból és gond esetén mindig magába néz először” – tette hozzá Ericsson, aki csapattársként gyorsan megtapasztalhatta, mennyire gyorsan hozzászokott az F1 tempójához az akkor még kezdő Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: