DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ralf Schumacher: Lewis egoista ember, mint én voltam

Russell más súlycsoportot képvisel, mint Bottas – vélekedik a hatszoros futamgyőztes. Sőt mi több: minden téren kicsit jobb a Mercedes világbajnokánál, akit ez elkezdett frusztrálni.

Előfordult 2017 és 2021 között is, hogy Valtteri Bottas jobban kezdett egy szezont Lewis Hamiltonnál – 2019-ben négy, 2020-ban két verseny után még ő állt előrébb minimális pontkülönbséggel –, de a két korábbi csapattárs között sosem volt akkora differencia, mint a hétszeres világbajnok és George Russell közt a 2022-es első öt nagydíj alapján. A fiatalabb brit több mint másfélszer annyi ponttal rendelkezik, mint honfitársa, amit az egykori Formula-1-es német sem hagy szó nélkül.

„Russell most más súlycsoport Lewis számára, mint Bottas volt, ráadásul mindenekelőtt nagyon kiegyensúlyozott” – mondta Ralf Schumacher a Motorsport.com német verziójának. „Emellett olyasvalaki, aki maga köré gyűjti az embereket, akárcsak Hamilton. Szerethető és havertípusú benyomást kelt a csapatban.”



„Bizonyos tekintetben le is nyomja Lewist – kicsit minden téren. Egyszerűen jobban kezeli a helyzetet, ez pedig furdalja Lewis oldalát, ebben egészen biztos vagyok. Végső soron egy egoista ember, mint mi versenyzők valamennyien vagyunk, köztük én is voltam, elismerem. Bármi legyen, azt kell mondanom, zavarni fogja a dolog, ez száz százalék” – beszélt arról, hogy zökkenti ki Hamiltont mentálisan Russell.

A bajnokságban negyedik helyen álló fiatal Miami Nagydíja kapcsán hozzátette, a csapattársa előtt egy hellyel, ötödikként beérő Russellnek kedvezett a szerencse – ezzel a biztonsági autóra célzott, amely alatt olcsón kereket cserélhetett –, de „kicsit megint jobb volt” Hamiltonnál.

„Lewis továbbra is küszködik az autóval, és sokat panaszkodik. Oké, tudjuk, hogy azt szokott, amikor nem gyors, de még mindig szenved. Legalább a dolgok már elindultak a jó irányba” – tette hozzá Ralf Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: