DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wolff: Mintha mindig is itt lett volna George

A Mercedes F1-es csapatfőnöke szerint tökéletesen beilleszkedett a konstruktőri vb-címvédő csapatba Russell: az istálló vezetője élvezettel nézi, ahogy együtt dolgoznak Hamiltonnal.

George Russell három évet töltött el a Williamsnél, 2022-ben viszont már a Mercedest erősíti a Formula-1-ben, amelynek kötelékeibe tartozott eddig is. Éppen ezért Toto Wolff csapatfőnök az első öt futam tapasztalatai alapján úgy látja, hogy a fiatal brit tökéletesen beilleszkedett hozzájuk, ráadásul a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal is remek a kapcsolata – beleértve az olyan pályán zajló összecsapásokat is, mint amit a Miami Nagydíjon láthattunk közöttük:

russell-mercedes-miami-f1-1



„Remekül beilleszkedett, majdnem olyan, mintha mindig is itt lett volna” – idézi Wolff szavait a Motorsport.com szakoldal. „És nagyon örülök annak, ahogy ők ketten interakcióba lépnek és amilyen tiszteletteljesek egymással. Még amikor egymás ellen versenyeznek és a dolgok kicsit… ’Nem adok neked helyet… oké, keresek egy másik módot… most visszaadom a pozícióm’. Szerintem pontosan így kell versenyezniük a csapattársaknak. Ez rendben van. Elégedett vagyok azzal, ahogy beilleszkedett.”

Wolffot egyébként nem lepte meg, hogy Russell jól teljesít – egyébként olyannyira, hogy egyelőre jobban áll házon belül, mint Hamilton –, és kifejezetten tetszik neki az ifjú versenyző analitikus hozzáállása is:

„Ha megnézzük George eredményeit, miszerint újoncként megnyerte az F3-at, majd az F2-t, akkor tudtuk előre, hogy mennyire jó. Ehhez persze hozzátette a maga részét a Williams iskolája is, úgyhogy sosem kételkedtünk benne, hogy nagyon jó lesz, és ezt láthatjuk most megvalósulni a pályán. Nagyon tetszik a hozzáállása. Rendkívül racionális, akár a leggyorsabb a második edzésen, akár a 11. helyen végez, folyamatosan alkalmazza a tudást és igyekszik gyorsabbá tenni az autót. Élvezettel nézem, ahogy ők ketten együtt dolgoznak, mindketten igen magas színvonalat képviselnek. Ez pedig elég jó helyzetbe hoz minket a konstruktőri értékelésben, szóval nem is kérhetnék jobb párosítást.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: