DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner nem számított arra, hogy a Red Bull ilyen villámgyors lesz

A megbízhatóságával még adódnak gondok, de jól látható, hogy a Red Bull idei versenyautója óriási tempóra képes. A tavalyi nagy küzdelem után nem gondolták, hogy a legjobbak lesznek.

A tavalyi évad a folyamatos versenyfutásról szólt a Red Bull és a Mercedes között, ami a fejlesztési versenyben is megnyilvánult. Emiatt azonban jóval kevésbé tudták a hangsúlyt 2022-re helyezni a források felhasználásában, így Christian Hornert is meglepte, hogy mennyire versenyképes autóval rukkoltak elő az idei évben.

„Hihetetlenül nagy erőfeszítéseket tettünk a tavalyi versenyautónk folyamatos fejlesztéséért. Tudtuk, hogy érkeznek az új szabályok az idei évtől, de látható volt, hogy lehetőségünk lesz megnyerni a világbajnoki címet 2021-ben, így vállaltuk a kockázatot és az utolsó pillanatig rengeteg energiát és forrást öltünk a tavalyi gép fejlesztésébe” – magyarázta Christian Horner a CNN-nek adott interjújában.

A Red Bull ha megbízható lesz, bottal üthetik Verstappenék nyomát


„Ez egyre nagyobb nyomást is helyezett ránk, mivel tudtuk, hogy több rivális is már kizárólag az újfejlesztésű autónak szentelte az utolsó félévet, mi kevésbé tudtunk erre fókuszálni. Őszintén szólva, én magam nem is számítottam arra, hogy ilyen versenyképesen tudjuk kezdeni az új szezont. Az egész csapatnak óriási elismeréssel tartozom, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen fenomenális munkát végeztek” – tette hozzá a Red Bull csapatfőnöke.

Ezen a hétvégén Barcelonába látogat a Formula-1 mezőnye, a Spanyol Nagydíj pedig vízválasztó lehet. Az eddigi hírek szerint rengeteg istálló erre a hétvégére időzítette új, nagyobb méretű fejlesztési csomagjának bevetését, így az erőviszonyok sokatmondóak lesznek a következő hetekre, szinte a teljes nyári időszakra. A Red Bull például azt tűzte ki célul, hogy további hét kilóval igyekszik csökkenteni az autó összsúlyát és minél inkább próbálnak közelebb kerülni a 798 kilós határhoz.

Ezt is célozza meg az Adrian Newey technikai igazgató által irányított új aerodinamikai csomag bevetése Spanyolországban, amitől további javulást várnak a bikák. A RacingNews365.com információi szerint a Ferrari pedig szintén egy korábban már kísérletileg kipróbált diffúzor továbbfejlesztett variációját készül bevetni, valamint új csomagjuk egyik fő célja, hogy a közepes keverékű abroncsok használatakor a vörös autók ne koptassák olyan nagy mértékben a gumikat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: