DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Grosjean csak egy élcsapat miatt térne vissza

Kizárólag akkor térne vissza a mezőnybe Romain Grosjean, ha esélye nyílna a győzelemre. A francia pilóta elárulta, folyamatosan követi a futamokat, melyek véleménye szerint izgalmasabbá váltak.

Kihasználta, hogy az Egyesült Államokban járt a Formula-1, és körülnézett a Miami Nagydíj paddockjában Romain Grosjean, akit természetesen az újságírók is megtaláltak a hétvégén. A francia versenyző jelenleg az Andretti színeit képviseli az IndyCarban, de a sajtó érdeklődésére elmondta véleményét az F1 új szabályairól és az idei szezonról, valamint a jövőjére is kitért.

„Jó munkát végeztek. Őszintén szólva nem tudtam, hogy működni fog-e vagy sem, mielőtt láttam volna az autókat a pályán. Szerintem izgalmasabbá vált, sokkal jobban tudják az autók követni egymást, és egyértelműen ezt akartuk látni. Minden futamot megnézek, rajongok érte. Hogy vissza akarok-e jönni? Nem, hacsak nem kapok lehetőséget arra, hogy egy Red Bullban, Mercedesben vagy Ferrariban üljek, de imádom nézni” – mondta Grosjean a RacingNews365 számára.



 

A 36 esztendős pilóta arról is beszélt, hogy milyen viszony fűzi a Haas istállójához. Grosjean szerint megmaradt a jó kapcsolat korábbi csapatával.

„Néha beszélek Günther Steinerrel, évente egyszer vagy kétszer. Küldtem neki egy üzenetet, hogy gratuláljak neki ahhoz a munkához, amivel ismét előrébb kerültek a rajtrácson, de egyébként nagyon boldog vagyok ott, ahol jelenleg vagyok. Szeretnék futamokat nyerni. Sokan kérdezik tőlem, hogy szeretnék-e visszatérni a Haashoz, hiszen ők jó munkát végeznek, de én minden hétvégén lehetőséget akarok arra, hogy futamot nyerjek” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: