DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris: Ha amúgy is kiállni készült, akkor ez ostobaság volt

A McLaren pilótája szerint Gasly hibázott az F1-es Miami Nagydíjon történt ütközésük során: ha eleve sérült volt az autója és kiállni készült, félre kellett volna húzódnia. A francia is csalódott.

Nagyjából a Miami Nagydíj kétharmadánál jártunk, amikor Pierre Gasly és Lando Norris ütközése miatt pályára gurult a biztonsági autó. A két autó találkozója nem volt előzmények nélküli: nem sokkal előtte Gasly az őt előzni próbáló Fernando Alonsóval koccant, amitől megsérült az AlphaTauri. Emiatt a francia eleve már a bokszba tartott, amikor megtörtént a Norris-féle baleset – éppen ezért a McLaren versenyzője szerint egyértelműen ellenfele hibázott:

„Kár érte, szerintem buta módon csinálta. Valaki mondta, hogy azt üzente a rádión, hogy ki fog állni a versenyből vagy ilyesmi. Ha ez a helyzet, akkor ostobaság volt, amit csinált: ha kiállsz, akkor elmész a még versenyben lévők útjából” – magyarázta Norris a kiesése után a Sky Sport kameráinak. „A jobb tükrébe nézett, miközben húzott keresztbe a pályán. Persze lehet azt mondani, hogy hagyhattam volna több helyet, de nem igazán számítottam rá, hogy középen marad. Kár ezért, nyolcadik-kilencedik helyet szerezhettünk volna, ami néhány pont, több mint a semmi. Frusztráló, de nem a világ vége.”

 

Norris hozzátette: beszélni fog majd Gaslyval, hogy megértse, pontosan mi is történt. „Ha versenyben lett volna, tehát pozícióért harcoltunk volna, akkor mondhatnánk, hogy inkább versenybaleset, és én is, ő is hagyhattunk volna több helyet. De ha amúgy is kiállt volna, akkor szerintem egyszerűen butaság volt a részéről.”

Természetesen Gasly is elmondta a maga változatát az eseményekről: „Fernando nekem jött az első kanyarban és összetörte a jobb hátulját az autónak. Próbáltunk még egy kört menni, hogy megnézzük, tudjuk-e folytatni, de túlságosan megsérült az autó, nem tudtam a pályán maradni. Úgyhogy kiálltunk volna a bokszba, a bevezető körömön elég lassan mentem, igyekeztem helyet hagyni a többieknek. Mindenki elment, aztán jött Lando, aki hozzáért a bal első kerekemhez.”

A franciát azért bántják a történtek, mert addig kifejezetten jó versenyt futott Miamiban: „Megelőztük Lewist a rajtnál. Később hetedik helyen haladtunk az első etapban. A bokszkiállás után nyolcadik-kilencedik helyre tűntünk jónak. Jó csatát vívtunk Fernandóval. Rendkívül csalódott vagyok, hogy nem láttuk meg a kockás zászlót egy ilyen erős délutánon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: