DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Valtteri Bottas elismerte a hibáját

Bár az ötödik hely is elérhető lett volna, végül egy hiba után a hetedik pozícióban fejezte be a versenyt Miamiban Valtteri Bottas. A finn pilóta elárulta, hogy a Mercedesek csatája zavarta meg.

Noha pénteken megtörte az Alfa Romeo autóját, szombaton egészen kiváló teljesítményt nyújtott Valtteri Bottas, aki az ötödik helyre kvalifikálta magát a vasárnapi futamra. A Miami Nagydíj végén a rutinos versenyzőnek még mindig lett volna esélye megtartani a rajtpozícióját, ám a verseny utolsó szakaszában elnézte az egyik féktávot, így két hellyel hátrébb csúszott.

Az eredménnyel egyáltalában nem volt csalódott a finn pilóta, ugyanakkor tudja, ennél többet is elérhetett volna, de tíz körrel a vége előtt összezavarta őt Lewis Hamilton és George Russell párharca.



„Valahogy követtem őket a tükrökben, aztán elég közel kerültek, ezért arra figyeltem, hogy be kell-e zárnom az ajtót vagy valami ilyesmi. Egy kicsit későn fékeztem, a kanyarban pedig egy kissé letértem az ideális ívről, és a koszos aszfaltra értem. Kínosan éreztem magam, mivel olyan lassan mentem, alulkormányzott volt az autó, és a falnak csapódtam, de szerencsére nem tört el semmi, és nem kaptam defektet sem” – idézte Bottas szavait az F1i.com

A 32 esztendős pilóta sajnálja mindezt, mivel úgy érzi, hogy a hiba nélkül meglehetett volna az ötödik hely, ugyanakkor bizakodó a tempójuk miatt.

„Azt hiszem, ma a biztonsági autó nélkül meglehetett volna az ötödik pozíció, szóval erősek vagyunk. Hazahoztunk néhány jó pontot, ami szuper fontos lesz a bajnokság szempontjából, és megmutattuk, hogy mindenkivel egyenrangúan tudunk harcolni a középmezőnyben. Nagyon szoros az egész, fontos lesz, hogy az élen maradjunk ebben a küzdelemben” – zárta gondolatait Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: