DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 10. csütörtök
F1

Bottas: Kötelességem volt jól teljesíteni

Kiválóan alakult az időmérő edzés Valtteri Bottas számára, aki az ötödik helyről indulhat Miamiban. Az Alfa Romeo finn pilótája úgy érzi, ez volt a minimum a pénteki hibája után.

Nem indult jól a hétvége Valtteri Bottas számára, aki kissé összetörte az autóját a pénteki első gyakorlás során, emiatt pedig rengeteg időt veszítettek a beállítások szempontjából. A rossz kezdés ellenére szombaton aztán boldogok lehettek az Alfa Romeónál, mivel rutinos pilótájuk az ötödik helyen zárt a kvalifikáción.

A finn versenyző elmondása szerint minden beleadott, mivel szerette volna meghálálni a csapat erőfeszítéseit.

„Úgy éreztem, hogy ezt kötelességem egy jó eredménnyel meghálálni a csapatnak. Azt hiszem, elégedettek lehetünk az eredményekkel, mivel elég sokat kihagytam, az FP3-at viszont sikerült jól teljesítenünk. Ténylegesen a prioritásokra és a helyes beállításokra koncentrálhattunk. Az már csak rajtam múlott, hogy meglegyen a ritmus, itt-ott találtam dolgokat, de a többi versenyzőhöz képest van még mit behoznom. Elégedett vagyok a végeredménnyel, a Q3-ban pedig az eddigi legjobb körömet futottam a hétvégén” – mondta az időmérő edzést követő sajtótájékoztatón Bottas, ahol a Formula.hu újságírója is jelen volt.



A jó szereplésben kulcsfontosságú tényező, hogy a Miamiban kialakított pálya eléggé fekszik az Alfa Romeo autóinak. Bottas úgy gondolja, főleg a lassú kanyarokban tudtak sok időt nyerni.

„Úgy látszik, nagyon stabilak vagyunk a lassú kanyarokban, és összességében ott jó a leszorítóerőnk is. Csak nagyjából egy-két nagy sebességű kanyar van, ami határozottan nem az erősségünk, szóval azokon még van mit dolgoznunk, ahogy az egyenesekben is, de azt hiszem, elég hatékonyak vagyunk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: