DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc-t a Mercedes, Sainzt újabb balesete lepte meg

A monacói első és második helyen végzett a két pénteki szabadedzésen, csapattársa viszont ismét összetörte a Ferrarit. A spanyolt vigasztalja, hogy tavaly is balesetek után következett legjobb szériája.

Miamiban is az élmezőnyben Charles Leclerc: a világbajnokság éllovasa az első szabadedzésen az első, a másodikon a második pozíciót szerezte meg – utóbbin George Russell mögött. A Mercedes jó formájáról és Max Verstappen problémás napjáról is véleményt mondott pénteki nyilatkozatában.

„Max gyors lesz, ebben biztos vagyok, amint megoldják a problémáikat, felveszik a tempót” – nyilatkozta a médiának Leclerc. „A meglepetés most a Mercedes: nagyon erősnek tűnnek, még magas üzemanyagszinten is. Ők lehetnek a hétvége meglepetése, és jó is lenne, ha beszállnának a csatába a Red Bullhoz és hozzánk. A pálya maga trükkös, de élvezem, és úgy tűnik, a mezőny jobban egyben van, mint a szezon elejétől fogva eddig, szóval izgalmas verseny lehet.”



Kevésbé elégedett viszont Carlos Sainz, aki sorozatban a harmadik versenyhétvégét sem úszta meg baleset nélkül. Azok közé tartozott, akiken az ideális íven kívüli rossz tapadás fogott ki: a második edzésen a 14-es kanyarban forgott meg és ütközött a falnak.

„A tempó így is megvan, gyors vagyok a pályán, de nyilván csalódottnak érzem magam, hisz az ember nem így akarja elkezdeni a hétvégét, nem akar pluszmunkát adni a szerelőknek. Valószínűleg a legrosszabb helyen találtam el a falat, ahol nem volt Tecpro, egyenesen a betonba ütköztem, ami annál a sebességnél is durva ütés volt, érthető, hogy az autó megsérült. Mindenkinek nehéz péntek estéről gondoskodtam” – mondta a spanyol, aki az első szabadedzésen még a hatodik helyet szerezte meg.

„Én vagyok a legelső, aki nem örül ennek a két utolsó balesetnek, és én leszek az első, aki elemezni fogja őket és megpróbálja levonni a következtetéseket. Emlékszem, nagyon hasonló helyzeten mentem keresztül tavaly, amikor párszor összetörtem az autót, aztán rögtön utánuk jött a legjobb versenyeken át tartó szériám a Formula-1-ben. Szóval én tudom, hogyan kell kikecmeregni belőle. Úgy vélem, még mindig nagyon sokat tanulok meg erről az autóról. Az autó még mindig meg tud lepni, nem fogok hazudni, és az is meglep, hogy néha kicsúsznak dolgok az irányításom alól. Amint leküzdöm őket és tanulok belőlük, ahogy szerintem ma látni lehetett, gyors lehetek bármelyik körömön” – folytatta Sainz, eltökélten, hogy balesetes szériáját maga mögött hagyja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: