DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Pocsék tapadás, alig lehet majd előzni Miamiban?

A versenyzők előzetesen arra számítottak, a vonalvezetés elősegíti majd az előzéseket a Miami GP-n, de az íven kívüli tapadás romba döntötte a reményeket. Norris és Perez nem vár eseménydús versenyt.

A pálya jól tapad az ideális íven, de aki lecsúszik róla, rohamos mértékben tapadást veszít – ez vezetett Carlos Sainz és Valtteri Bottas pénteki balesetéhez is. Így pedig nem csupán hibázni lesz könnyű, előzni sem lehet majd vasárnap, mutatott rá Lando Norris és Sergio Perez.

„Különösen trükkös. Egyes részeken nagyon hepehupás, talán nem erre számítottunk, mindenki gyönyörű, sima pályát várt, de nem azt kaptuk” – idézi Norrist a RaceFans.net. „A felület is nagyon trükkös, bárhol lemész az ívről, game over, megforogsz és a falban kötsz ki. Büntet a pálya – ezért láttunk már most többeket a falban.”



„Nagyon csalódást keltő, hogy nincs tapadás az íven kívül” – vélekedett Sergio Perez. „Ez sajnálatos, mert úgy gondolom, a versenyzés is rossz lesz miatta. Amint próbálsz lemenni az ideális ívről, megszűnik a tapadás. Nyirkos, talán nedves is az az oldal, olyan, mintha fel lenne szórva kaviccsal. Szóval nehéz lesz a verseny…”

Norris úgy látja, a helyzet nem teljesen reménytelen, egy alapos tisztítás segíthet a tapadási állapoton: „Remélem, tudnak valamit csinálni, hogy kicsit jó legyen. Szerintem ha letisztítják a pályát, az valamennyit segít. Amint egy kis gumitörmelék kerül a pályára, elég lemenni az ívről, szörnyű. Nem gondolom, hogy jelen állapotában nagyszerű versenyzést tud szolgáltatni. Gyakorlatilag egyetlen ív van, amin maradni kell, ez pedig megköti a kezünket. Ez a negatívuma, pedig élvezetes, kihívást jelentő, nehéz pálya, amely büntet, mégis öröm rajta vezetni” – mondta a McLaren brit versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: