DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell: A pálya nekünk kedvez, de nem bízom el magam

Az ismerkedő nap leggyorsabbja meglepetésre a Mercedes és George Russell lett Miamiban. A W13 javult, a pattogás mérséklődött, a forróság kedvez az autónak – számolt be mindkét versenyző.

A Mercedes fiatal britje 1:29,938-as kört teljesített a második szabadedzésen, egy tizedmásodperccel megelőzve a vb-éllovas Charles Leclerc-t. Nap végi nyilatkozatában kiemelte, előre számítottak rá, hogy a floridai hőségben a fejlesztéseket is bevető Mercedes jobban fog működni.



„Azzal tisztában voltunk a hétvége előtt, hogy ezeknek a körülményeknek jobban kell kedvezniük. Sokat küszködtünk a gumi felmelegítésével, még Bahreinben is, a durva felületű aszfalton. De ez itt a szezon első igazán forró versenye. Ez biztosan nagy szerepet játszott. Az autónk jól működik, de még csak péntek van, ezért nem bízom el túlzottan magam” – mondta a médiának pénteken Russell.

„A pattogásról tudtuk, hogy jelen marad, de talán most már alacsonyabb tartományban lép fel, mint korábban” – beszélt a delfinezésről, melynek leküzdése a Mercedes legfontosabb fejlesztési feladata. „Magas üzemanyagszinten éreztem, nem tűnt úgy, hogy javult. De ha sikerül kordában tartanunk, az autó pedig a talajhoz közel futhat, akkor biztosan megkapjuk érte a jutalmunkat. Ahogy mondtam, egyes versenyek kedveznek, mások nem. Úgy vélem, Imola abszolút nem volt erős pályánk, de az eddig látottakból az autó jól működik Miamiban.”

Az összesítésben negyedik időt autózó Lewis Hamilton ugyanezeket a gondolatokat ismételte meg: a Mercedes javult Miamiban, de túlzottan messzemenő következtetéseket nem szabad levonni a pénteki eredményekből.

„A mai nap csak edzés volt, mindenki mást próbál ki, nem mutatják meg a valódi tempójukat, ezért nem bízzuk el magunkat. Az autó érzésre hasonló, mégis gyorsabbnak tűnik, bizonyos területeken egyértelműen javultunk. A pattogás még megvan, azt nem sikerült megszüntetni, de lépésről lépésre javul az autó” – mondta a csapat sajtóközleménye szerint Hamilton.

„A futam forró lesz, főleg a túlhevülő gumik és a hőség miatt. Már ma elvesztettem pár kilót, a meleg Malajziára emlékeztet. Kuala Lumpur még mindig első számú a forróság terén, aztán jön Szingapúr, majd Miami. Lehet pozitívumokat találni a mai napban, George remek formában volt ma” – dicsérte meg csapattársát is Hamilton.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: