DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hill: Nem alázta meg Russell Hamiltont

Csak dicsérni tudja George Russellt az 1996-os év világbajnoka – ugyanakkor úgy véli, Lewis Hamilton gyengébbnek tűnik a csapattárshoz képest, mint amekkora a különbség valójában.

49 pont 28 ellenében – pusztán a számok alapján ekkora az eltérés George Russell és Lewis Hamilton eddigi szezonja között. A kontraszt különösen nagy volt Imolában, ahol a csapat új tagja negyedik, hétszeres világbajnoka a tizenharmadik helyen ért célba. Honfitársuk, Damon Hill dicséri Russellt, de nem gondolja, hogy szereplése kellemetlen helyzetbe hozná Hamiltont.

„Abszolút briliáns munkát végzett eddig, erősnek tűnik. Azt hiszem, Lewis kicsit balszerencsés volt, de ő most örömmel látja el a kísérletező szerepet a beállítások próbálgatása terén, hiszen ő a tapasztaltabb. Talán párszor a téves irányba ment el, ezért tűnik rosszabbnak George-hoz képest, mint valójában” – fejtegette az F1 Nation podcastnek Hill, miért lehet megtévesztő a különbség.



„Az nem kérdéses, hogy George kitűnő munkát végez, és azt hiszem, ez egy nagyon szilárd alap a jövőre nézve. De semmilyen tekintetben nem alázta meg Lewist. Nem gondolom és nem is látom, hogy ez történt volna. Lewis talán kicsit csüggedtebb most, George pedig elszánt, hogy letegye a névjegyét” – folytatta az 1996-os világbajnok.

Hill továbbra is hisz benne, hogy a Mercedes kiküszöböli a W13 problémáit – ennek fontos állomása lesz Miami, ahol a csapat bevetheti első komoly fejlesztési csomagját –, és még idén visszatér az élmezőnybe.

„Leírható teljesen a Mercedes? Persze sok mindenen el kell gondolkozniuk, de talán sikerül beszállniuk a buliba. Kevesebb erőforrás áll a rendelkezésükre, mert olyan sikeresek voltak, a határon vannak a felhasználható fejlesztés, szélcsatorna és egyebek terén, valamint hasonló a helyzet a pénzügyi forrásokat illetően. Majdnem egy másodperc a lemaradásuk, de ennek az oka, hogy nem tudják az autójukat elég alacsonyra állítani a delfinezés miatt” – mondta Damon Hill.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: