DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Lewis sarokba szorítva a legveszélyesebb”

Az emberek túl szigorúan és túl gyorsan ítélkeznek Lewis Hamilton idei szezonja felett, holott valójában csak egy gyenge hétvégéje volt – vélekedik az egykori F1-es, Mark Webber.

A hétszeres világbajnok az évet még dobogós pozícióval kezdte Bahreinben, imolai nullázásával azonban a bajnokság hetedik helyezéséig esett vissza, miközben a csapattárs, George Russell negyedik csaknem duplaannyi ponttal. Idei eredményei miatt sokan már arról beszélnek, Hamiltonnak a tavalyi év végén vissza kellett volna vonulnia, a Formula-1-ben 2002 és 2013 között szereplő Mark Webber szerint azonban a kritika elhamarkodott.



„Szerintem az emberek túl szigorúan és túl gyorsan ítélkeznek Lewis felett. Bahreinben briliáns vezetéssel végzett harmadik helyen. Szaúdban a biztonsági autó és bokszkiállás kavart be, és ugyanez igaz Melbourne-re. Jó pár pontot elveszített a saját hibáján kívül. Egyedül Imolában volt trükkös időmérője és futama. Persze ilyenkor mindenki elfelejti, mennyi pontot veszített el önhibáján kívül” – mondta a Daily Mailnek Webber.

„Sosem szabad lebecsülni egy olyan csapatot, mint ezek a srácok. Lenyűgöző lesz látni őket a következő hetekben. Lewis akkor a legveszélyesebb, ha sarokba van szorítva. Sosem fogy ki a motivációból, épp ezért talán ő minden idők legjobbja” – jósolta az ausztrál, hogy a Mercedes és Hamilton hamar fel fognak állni a jelenlegi gödörből.

„George briliánsan vezet, nagy dicséret jár neki érte. Jó dolog, hogy a fiatalok fenyegetik a régi versenyzőket” – tért ki röviden az eddig minden futamon legjobb öt közt célba érő csapattársra, Russellre. Hozzátette: „De Lewis ettől soha nem riadna vissza.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: