DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Sajtó: Alonso érkezhet Vettel helyére

Egyre többet gondol a lehetséges visszavonulásra Sebastian Vettel. Ha valóban úgy dönt, hogy év végén távozik, akkor sajtóhírek szerint az Aston Martin Fernando Alonsót nézte ki a helyére.

Jelenleg a két gárda közül kétségtelenül az Alpine rendelkezik gyorsabb autóval, de a megbízhatósággal még komoly gondok akadnak. Fernando Alonso számára különösen sok balszerencse adódott eddig 2022-ben, ezért mindössze két pontocskát kapargatott eddig össze. Pedig több helyszínen is kifejezetten jól állt, amikor a technika közbeszólt.

Az év első két versenyhétvégéjét koronavírus-fertőzés miatt kihagyni kényszerülő Sebastian Vettelnek sem áll sokkal jobban a szénája, de Imolában nagyot villantott. A félig esős, félig száraz pályán remek vezetéssel és hasonlóan jó stratégiával a nyolcadik helyet csípte el, amivel négy világbajnoki pontot zsebelt be a rendkívül gyengén teljesítő Aston Martinnal.

Ha Vettel felhagy a versenyzéssel, akkor a hírek szerint az Aston Alonsóra csapna le


Az autó tehát gyengén tervezettre, lassúra sikeredett, így újra felmerült a kérdés, hogy sikerül-e megtartaniuk Sebastian Vettelt, vagy a négyszeres világbajnok német beleun a sikertelenségbe és elhagyja a száguldó cirkuszt.

Az F1-Insider.com értesülései szerint az Aston Martin kívánságlistáján ebben az esetben Fernando Alonso lenne az élen. Ez az átigazolás már 2022 előtt is felmerült, amikor még nem dőlt el, hogy Vettel idén is folytatja-e pályafutását a tavalyi, mérsékelt sikert hozó szezont követően.

Ugyanakkor a négyszeres világbajnok német nemrég úgy nyilatkozott, hogy fizikálisan úgy érzi, még három-négy jó év lehet benne. Érdekes lesz figyelni a fejleményeket, amely egyértelműen attól is függ, hogy az Aston Martin év közben mennyit tud fejlődni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: