DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Russell: Jó időre megakadtunk a fejlődéssel

A fiatal brit pilóta eddig túlteljesíti az elvárásokat és többször is legyőzi csapaton belül Lewis Hamiltont. Összességében azonban borúlátó a rövid távú esélyeiket illetően.

Az Ezüst Nyilak hosszú éveken át dominálták a Formula-1 világát, a hibridéra kezdete óta csak a Mercedes nyerte meg a konstruktőri bajnokságot, egy kivétellel pedig az egyéni bajnoki címeket is. Idén azonban a W13-as tervezésénél valami félrement, George Russell pedig úgy véli, ez hosszabb távú problémát eredményez a gárda számára.

„Mindenki igyekszik a lehető legmélyebbre ásni a gondokban és megpróbálni megérteni, mi nem működik jól. De az imolai péntek is olyan volt, ami csak hosszabb távon visz majd előre minket” – idézi Russell szavait a RacingNews365.com.

„Amikor pedig az autó nem elég gyors, akkor minden más dolog is ellenünk játszik. A stratégia többször is alakul balszerencsésen, mázlink sem nagyon lesz, ilyenkor szinte tényleg minden összeesküdik ellenünk. Amikor az autó gyors, akkor a stratégia is mindig bámulatosan jó és a szerencse is mindig minket támogat. Egyszerűen gyorsabbá kell válnunk, több teljesítményt találni az autóval.”

Russell úgy érzi, hosszú időt vesz majd igénybe, mire jelenlegi gondjaikon túl tudnak lendülni


„Minden egyes nappal tanulunk valamit, sokszor úgy érezzük, hogy hamarosan rátalálunk arra a fejlesztésre, ami majd megoldást jelent. Jelenleg azonban sajnos úgy tűnik, megrekedtünk egy szinten és azzal kell főznünk, amink van. Egyértelmű, hogy a gumimelegítés tekintetében nekünk különösen rosszul ment az első négy versenyhétvégén.”

„Az utolsó két helyszínen különösen hűvös időjárás fogadott. A Mercedes a versenytávon egészen gyors, de egy körön még kevés a teljesítményünk. A Haas és a McLaren kiválóan megy időmérős tempóval, de ha már 60 kört kell megtenni, kicsit elkezdenek szenvedni. Nekünk is kompromisszumokat kell kötnünk” – tette hozzá Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: