DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamilton nem szerenté elveszíteni Monacót

A brit pilóta is csatlakozott azokhoz, akik szerint Monacónak mindenképp a naptárban kellene maradnia. A hétszeres világbajnok úgy véli, a sportág egyik koronaékszeréről van szó.

Az új helyszínek megjelenésével egyre zsúfoltabbá válik a versenynaptár, az F1 vezetősége pedig már korábban egyértelművé tette, hogy egy pálya sem érezheti magát biztonságban, még a történelmi jellege ellenére sem. Ezzel kapcsolatban nemrégiben felmerült, hogy a jövőben eltűnhet a monacói verseny, ám a rajongók mellett ezzel a pilóták sem értenek egyet.

Pierre Gasly és Daniel Ricciardo is remélték, hogy Monaco továbbra is a Formula-1 része marad, most pedig Lewis Hamilton is kiállt emellett.  

„Úgy érzem, hogy ez a sportágunk egyik koronaékszere. Szóval nem vagyok benne biztos, hogy jó lenne elveszíteni. Vannak jó részei, de azt hiszem, az a nehéz, hogy maga a verseny nem annyira látványos, viszont mindenki, aki elmegy, élvezi. Ez egy kiváló helyszín” – idézte Hamiltont a PlanetF1.



A Mercedes versenyzője szerint sokan talán azért kételkednek Monaco jövőjében, mert kevés előzést látnak a futamokon, de ettől függetlenül a történelme miatt arra kellene törekedniük, hogy megtartsák.

„A pályát kialakítani nem könnyű, hiszen a világ második, vagy a harmadik legkisebb országáról van szó. Emiatt nincs sok helyünk ott. Sokan közülünk Monacóban élnek, és ez az ikonikus státusza, illetve a történelme annyira vonzó a versenyzők számára, de azt hiszem, azok számára is, akik nézik” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: