DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

„Csak Lando van Max és Charles szintjén”

A Red Bull F1-es tanácsadója, Helmut Marko tette ezt a megkérdőjelezhető kijelentést – de nemcsak ő, hanem saját mclarenes főnöke is elismerően nyilatkozott a fiatal brit teljesítményéről.

Az első négy verseny alapján a Ferrari és a Red Bull, azon belül is Charles Leclerc és Max Verstappen párharcát hozza a 2022-es Formula-1-es idény: mindkét pilóta két-két győzelemmel áll eddig, a ponttáblázaton a címvédő holland műszaki hibás kiesései révén van előnyben a monacói. Mindeközben Lando Norris a McLarenével párhuzamosan egyre javuló teljesítmény mutatott, Imolában pedig már dobogóra is állhatott.

verstappen-leclerc-norris-dppi



Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint a fiatal brit ráadásul van olyan szinten, mint a két fő vb-aspiráns, csak épp a technika nem megfelelő ahhoz alatta, hogy ezt megmutassa: „Egyetlen tehetséges versenyzőt látok, aki az ő szintjükön van: Lando Norrist, de jelenleg ő nem rendelkezik a legjobb csomaggal” – nyilatkozta az Auto Motor und Sport hasábjain.

Bár Marko kijelentése erősen megkérdőjelezhető, nem ő az egyetlen az F1-es paddock szakemberei közül, akik elismerően beszéltek az utóbbi időben Norrisról. Nem meglepő módon a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown is kiváló véleménnyel van versenyzőjéről, akit ő is a legjobbak közé sorol:

„Véleményem szerint legalább olyan jó, mint bárki más a Formula-1-ben: hihetetlenül gyors. Rengeteg gyors pilóta van az F1-ben, de ami a leginkább lenyűgöz Landóban, hogy mennyire keveset hibázik, a hibái pedig kicsik. Esetleg pályaelhagyás vagy elfékezés, de olyat nemigen látunk, hogy a korlátba rakja az autót vagy nyomás alatt lefut a pályáról. Ami a természetes tehetséget illeti, szerintem legalább annyi van neki, mint bárki másnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: