DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Rosberg: Hamilton zsigerből utálja, ha kikap a csapattársától

Ezt az elmúlt 15 év alapján eddig is sejtettük. De vajon még jobb teljesítményre sarkallja majd Hamiltont Russell remeklése, vagy folyamatos panaszáradat és rosszkedv következik?

Éppen 2016, Nico Rosberg világbajnoki címének évada volt az egyik olyan szezon, amikor Lewis Hamilton képtelen volt legyőzni a csapattársát, ezzel pedig a világbajnoki cím is elúszott akkor. 2011-ben Jenson Buttonnak sikerült még viszonylag egyértelmű fölénnyel maga mögé utasítania brit honfitársát, illetve 2007-ben pontazonossággal végzett Fernando Alonso és Lewis Hamilton.

Most egyre többször merül fel a kérdés, hogy mit kezd fiatal és agilis csapattársával, George Russell-lel így közeledve a negyvenhez. Az idei Mercedes láthatóan rosszul sikerült, komoly tervezési hibákkal kell küzdenie a mérnököknek és a pilótáknak, ám az is látszik, hogy Russell egyelőre jócskán többet képes kihozni a technikából, mint hétszeres világbajnok csapattársa. 

Hova vezet ez? „Nem is kérdés, hogy Lewis számára ez egy nagyon nehéz szituáció. Pályafutása során eddig minden évben nyert futamot és most úgy tűnik, ez egy olyan évad lesz, ahol már nem tud győzni” – ecsetelte véleményét Nico Rosberg a Sky Sports adásában.

Rosberg testközelből tudhatja, mennyire gyűlöli Hamilton, ha kikap a csapattársától


„Saját szemünkkel is láthatjuk, hogyan nő a feszültség csapaton belül a Mercedesnél, de ez ilyen helyzetben szerintem természetes. Lewisban egyre inkább gyűlnek az érzelmek és egyre inkább látni is fogjuk ezeket, már nem fogja tudni magában tartani.”

„Azt viszont ne feledjük, hogy hatalmas tapasztalattal rendelkezik, úgyhogy végül majd eljut oda, hogy újra képes lesz ellenőrzése alá vonni az érzelmeit. Azt pedig szintén tartsuk szem előtt, hogy Lewis Hamilton a létező legmélyebben gyűlöli, ha a csapattársa mögött végez.”

„Akkor is igaz ez, ha a 11. és 13. helyről van szó, zsigerből utálja, ha a csapattársától lemaradva érkezik célba. Felmérgesíti, ha ilyen történik, Imolában pedig az időmérőn és a sprintversenyen is találkozhattunk ezzel, láthatóan nő a feszültség a garázsban, Lewis a mérnököket helyezi egyre nagyobb nyomás alá. Érdekes lesz megfigyelni, hova vezet ez a hozzáállás” – tekintett előre Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: