DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Albon: Verstappen hasonló, mint Marquez

A thaiföldi szerint korábbi csapattársa nem bocsátkozik politikába és a pályán mutatott teljesítménye beszél helyette: nem ért egyet azzal a vélekedéssel sem, miszerint a holland arrogáns lenne.

Alex Albon másfél szezonon keresztül volt Max Verstappen csapattársa a Red Bullnál, majd 2021-ben még eltöltött egy évet tartalékpilótaként, ami lehetőséget adott rá, hogy tanulmányozza a hollandot. A thaiföldi így jellemzi a Formula-1 címvédőjét:

„Egyáltalán nem bocsátkozik politikába. Nagyon egyenes, igazság szerint az egyik legegyenesebb, akit ismerek. Rengeteg önbizalma van, nagyon hisz magában, ami érthető is, ha valaki világbajnokságot nyert, de már előtte így volt. Ebben a helyzetben nem is kell a politika, hiszen elég, ha a pályán mutatott teljesítménye beszél helyette” – mondta a Beyond The Grid podcastben Albon.



„Egyesek arrogánsnak mondják őt, de nem gondolom, hogy bármennyire is az lenne. Egyszerűen nagyon elszánt, nagyon sikeréhes, biztos magában, de nem arrogáns. Az eredményei beszélnek helyette” – folytatta a Williamsnél rajtrácsra visszatérő pilóta, aki a motorozás nyolcszoros világbajnokához hasonlította Verstappent a pályán: „Ez egy szokatlan hasonlat, de ha valaki nézi a MotoGP-t, Marc Marquez juthat eszébe róla. Van egy nagyon sajátos vezetési stílusa, ami működik nála. Gyors, de nem mindig egyszerű lemásolni.”

Albon messze elmaradt Verstappentől a közös időszak során – kettő alkalommal állt a dobogóra, míg csapattársa ezalatt 15-ször, három futamgyőzelemmel –, mégsem állítja, hogy a Red Bull kifejezetten a hollandot favorizálta volna.

„Ha mindig jól teljesít, akkor a csapatnak nincs oka rá, hogy letérjen az útról” – reagált arra a felvetésre, hogy a Red Bull Verstappennek kedvező autókat épített. „Ennek része, hogy ha megnézzük az adatokat, nincs benne semmi, amire azt mondanánk, hogy ez hihetetlen. Persze a határon van, szereti, ha egy autó precíz, ami közismert. Mellette nem érzi magát nagyszerűen egy csapattárs sem, szerintem erre már Checo is rájött. Szupertehetség, szereti, ha az autó bizonyos módon működik, ezt pedig nehéz másnak lemásolni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: