DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Perez: Dominálni fogunk a következő években

Annak ellenére, hogy nem teljesen problémamentes a Red Bull, a mexikói biztos benne, az új szabályok az ő dominanciájukat hozták el. Szerinte a Ferrarit is legyőzhetik.

Sokévnyi Mercedes-uralom után az előző szabályrendszert egy kétcsapatos bajnoki csata zárta le. A Red Bullban komoly kihívóra akadtak az Ezüst Nyilak, és az egyéni bajnoki címet pilótájuk, Max Verstappen el is happolta Lewis Hamilton elől, és a konstruktőri pontversenyben is sokáig fenyegetést jelentettek.

Idén, az új érában eddig szintén két alakulat között zajlik a küzdelem, a Mercedes helyét az élen a Ferrari vette át, és eddig egálban vannak a Red Bull-lal: Verstappen és Charles Leclerc is két-két futamgyőzelmet szerzett eddig. A legutóbbi, imolai azonban kettős Red Bull-siker volt, a fölény pedig magabiztossá tette az egész csapatot.



Verstappen a szezon kezdetén, a megbízhatósági problémák láttán még temette a címvédést, most azonban már hisz a visszavágásban. Csapattársa pedig, akivel nem kevésbé elégedettek a bikások, egy friss interjúban úgy fogalmazott, nekik állhat a zászló még a 2022-es idény után is. „Még mindig sok problémát kell megoldanunk, de a legfontosabb, hogy versenyképesek vagyunk. A mostani szabályokkal a Red Bull dominálhatja a következő szezonokat” – mondta a mexikói.

Egyelőre egyik tabellán sincsenek elöl, a konstruktőriben 11 pont a lemaradásuk, míg az egyéniben a második Verstappen 27 ponttal követi Leclerc-t. Perez szerint viszont a jelenlegi helyzet nem feltétlenül tükrözi a valóságot. „Az egyéni és a csapatbajnokságot is vezetnünk kellene. Az év eleje nem volt könnyű, de a csapat nagyon keményen dolgozott, így raboltunk néhány pontot a Ferraritól. Ebben a szezonban megint harcban állunk, és támadnunk kell” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: