DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sajtó: Colton Herta jöhet Daniel Ricciardo helyére

Az IndyCar sztárja válthatná a McLaren ausztrál pilótáját 2024-től a hírek szerint. Az értesülések alapján a fiatal tehetség az egyik legnagyobb esélyes Daniel Ricciardo ülésére a következő években.

Továbbra sem tett le álmáról, és ha lehetősége adódna rá, szeretné kipróbálni magát az F1-ben Colton Herta. A 22 esztendős pilóta jelenleg az IndyCarban szerepel, az egyik legtehetségesebb amerikai versenyzőként tartják számon, emellett pedig a McLaren fejlesztőpilótájaként tevékenykedik.

Utóbbi némi reményt adhat számára az ismert szakíró Joe Saward szerint. Az újságíró értesülései alapján Herta lehet az első számú jelölt Daniel Ricciardo helyére, amennyiben a wokingiak nem hosszabbítanák meg az ausztrál 2023 végén lejáró szerződését.

„Daniel Ricciardo egy kicsit elveszettnek tűnik a McLarennél, és továbbra is arról szólnak a pletykák, hogy 2024-ben, vagy akár korábban, Daniel helyére Colton Herta kerül. Az amerikai versenyző, aki Zak Brown, a McLaren Racing vezérigazgatója szerint megnyithatja a Formula-1 kapuit az amerikai vállalatok előtt” – írta blogjában Saward.



Ezzel összefügg talán az is, amit nemrégiben Zak Brown mondott Hertával kapcsolatban, miután a fiatal pilóta az idei évben tesztelheti a csapat MCL35M típusú autóját.

„Már van egy tervünk Colton számára. Andreas Seidl feladata, hogy ezt kifelé kommunikálja, amikor készen áll rá, de igen, valóban tervezünk ezzel” – idézte Brown szavait a RACER.

A szakember Pato O'Ward helyzetéről is beszélt néhány szóban, akivel kapcsolatban szintén felmerült, hogy eljuthat az F1-ig.

„Patóval nagyszerű formában vagyunk. Jól megértjük egymást, hosszú ideig szeretnénk együtt versenyezni. Bár még nincs aláírás a papíron, de kölcsönös egyetértés van köztünk. Hamarosan meglesz az új kontraktusunk, és elég izgatott vagyok emiatt” – tette hozzá a csapat vezérigazgatója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: