DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vettel tagadja, hogy tárgyalt a Red Bull-lal

Pocsékul kezdődött, de legutóbb Imolában biztatóbban folytatódott Sebastian Vettel 2022-es idénye. Egyre több a kérdőjel a jövőjéről, ám a Red Bullhoz szerződés jelenleg csak pletyka.

Az elmúlt napokban újra felreppent a híresztelés, miszerint Sebastian Vettel jövőre visszatérne egykori sikerei színhelyére, a Red Bullhoz. 2010 és 2013 között zsinórban négy világbajnoki címet szerzett az energiaitalosokkal és bár 2015-től a Ferrarit erősítette a német pilóta, a jó viszony megmaradt az istálló és sikerkovácsa között.

Imolában erőn felül teljesített az előző években kissé hektikus produkciót nyújtó veterán versenyző, nyolcadik helyezése ellenére is egyértelmű, hogy az idei Aston Martin a tavalyinál is gyengébb konstrukció. Vettel sem fiatalodik, de a gárda mindenképpen szeretné őt megtartani a következő szezon(ok)ra is.

Sergio Pereznek még nincs szerződése 2023-ra, a pletyka szerint pedig Vettel vehetné át a helyét. Az érintett ezt cáfolja. „Ez a hír egyáltalán nem igaz, nagyon régóta nem is beszélgettem Christian Hornerrel. Jelenleg aktív F1-es pilóta vagyok az Aston Martinnál, a szerződésem ez év végén jár le, a döntést pedig még nem hoztuk meg a jövőmről” – idézi Sebastian Vettel szavait a Bild.

Vettel gyorsan rövidre zárta a pletykát, nem is találkozott Christian Hornerrel az elmúlt időszakban


„Rengeteg függ attól, milyen erős lesz az autónk, hogyan fejlődünk az évad során és hogyan sikerülnek a versenyeim. A jövőbeli terveim időről időre előtérbe kerülnek kissé, de ezt már megszoktam. Az igazság az, hogy rengeteg ötletem van, könnyedén be tudok lelkesülni különböző dolgok iránt, rengeteg emberrel szoktam beszélgetni.”

„Nem helyezek saját magamra nyomást azzal, hogy a karrierem esetleges befejezése utáni időszakot tűpontosan megtervezzem már ennyivel korábban. A Formula-1-ben megtaláltam valamit, amiben jó lehetek, a legjobbak ellen küzdhetek meg hétről hétre. Hogy ezután mi következik majd az életemben, azt majd az idő dönti el.”

„Két évvel ezelőtt azt mondtam (az új szerződés megkötésekor), hogy újabb két évig biztosan maradok. De azért nem azzal a gondolattal kelek nap mint nap, hogy a pályafutásom után mit fogok majd csinálni” – tette hozzá Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: