DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sainz nem ért egyet a csapatfőnökével

Bár Mattia Binotto nemrégiben felvetette, hogy pilótájára nagy nyomás helyezkedik, Carlos Sainz másképp látja a dolgokat. A spanyol versenyző úgy érzi, a határok feszegetése miatt hibázott annyit.

Melbourne-ben és Imolában is nullázott Carlos Sainz, aki a legutóbbi hétvégén, a Daniel Ricciardóval való ütközése miatt esett ki a versenyből, ám a pénteki időmérő edzésen saját hibát vétett, amikor összetörte az autóját.

A folyamatos gondok a Ferrari csapatfőnöke szerint abban keresendők, hogy versenyzőjére nagy nyomás nehezedik jelenleg, ám Sainz igyekezett megcáfolni Mattia Binotto szavait.



„Nem hiszem, hogy a nyomás okozta ezt a hibát. Tudtam, hogy egy nagyon jó kört mentem, amivel bent lehetek a Q3-ban, de próbálgattam a határokat és az egyensúlyt. Igyekeztem megtalálni a saját ritmusomat. Igazából nem nyomtam annyira, de elkövettem egy hibát, ami vizes körülmények között megtörténhet. Nem éreztem a nyomást, csak játszottam az autóval és hibáztam” – idézte Sainzot a RacingNews365.

A spanyol versenyzőnek szombaton már jobb napja volt, vasárnap viszont ismét balul sültek el a dolgok, amikor a sóderágyban végezte.

„Ez tényleg fájdalmas volt. Nem fogom eltitkolni, egy negatív nap volt számomra, de a sport ilyen. Vannak jobb és rosszabb pillanatok is, ez pedig határozottan egy mélypont. Próbálok tanulni és erősebbé válni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: