DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

McLaren: Megmutattuk, hogy jó az autónk

Andreas Seidl szerint az imolai teljesítményük az ékes bizonyítéka, hogy tényleg előreléptek a bahreini szezonnyitóhoz képest: az Emilia-Romagna-i Nagydíjon konkrétan a harmadik erőnek számítottak.

Nyoma sincs már a borzalmas bahreini kezdésnek a McLaren háza táján: míg a szezonnyitón a sereghajtók között kullogtak, a Formula-1-es Emilia-Romagna-i Nagydíjon már a középmezőny elején találták magukat, s a ferrarisok hibái és problémái miatt ez egy dobogót jelentett végül a számukra Lando Norris harmadik helye révén. Andreas Seidl csapatfőnök már a hétvége során utalt rá, hogy egyre inkább úgy tűnik, hogy a bahreini teljesítményük volt a kellemetlen kivétel, s a pódium után újfent elmondta, hogy ezzel megerősítést nyert, hogy fejlődtek és nem rosszak az alapok náluk:

„Nagyszerű látni ezt a kiegyensúlyozottságot, ahogy azt is, hogy a melbourne-i eredményünk nem csak egyszeri alkalom volt, hanem az MCL36-os tényleg egy jó autó és jó alapot jelent a további fejlesztésekhez, amelyek tervben vannak” – idézi Seidlt a Motorsport.com szakoldal. „Remek volt látni, hogy normál körülmények között versenyképesek voltunk ezen a hétvégén, és végső soron mi voltunk a harmadik leggyorsabbak.”

mclaren-imola-2022



„Természetesen jelen helyzetben ahhoz, hogy dobogóra álljunk, az egyik Ferrarinak vagy Red Bullnak problémájának kell lennie, mert úgy fest, egy nagy lépéssel előttünk járnak teljesítmény terén. Ugyanakkor ez nem csak a teljesítményről szól, hanem arról is, hogy össze kell rakni egy hétvégét jól, ami nekünk most sikerült.”

Maga Norris a mostani eredmény ellenére is hozzátette, hogy a McLarennek már az újabb lépéseken kell gondolkodnia, hogy tartani tudják a fejlesztési tempót a riválisokkal: „Mindenhol fejlődésre van szükségünk: a gyors részeken, a közepes és lassú tempójú kanyarokban – talán főleg utóbbiaknál. De csomagként mindennel a következő szintre kell lépnünk. Ahogy korábban is elmondtuk, az egyensúly jó volt. Egyszerűen arról van szó, hogy futunk egy jónak érződő kört, mégis lassúak vagyunk, mert minden típusú kanyarban gyorsabbak a többiek.”

„Szóval ez nem egyszerű: mindenre koncentrálnunk kell, de egy ilyen hosszú évad során először bizonyos dolgokra kell fókuszálni. Nem hoztunk semmilyen jelentős fejlesztést. Tudom, hogy nagyokat léptünk előre, de nem arról van szó, hogy új padlólemezzel rukkoltunk volna elő vagy ilyesmi. Kisebb dolgokról van szó, de azoknak is lehet hatása egy jól összerakott hétvégén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: