DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ekkor dönt a Red Bull a második pilótáról

Folyamatosan dicséri az energiaitalosok vezetősége idei teljesítménye miatt Sergio Perezt, Helmut Marko ugyanakkor leszögezte: még várni kell arra, hogy döntsenek a 2023-as F1-es felállásukról.

A 2016-os sepangi futam óta először aratott kettős győzelmet a Red Bull az Emilia-Romagna-i Nagydíjon. Ez komoly fordulatot jelentett a két héttel korábbi melbourne-i versenyhez képest, ahol a Ferrari tűnt gyorsabbnak. A mostani eredményhez viszont nem is csak az RB18-as kellett, hanem az is, hogy Sergio Perez a jelek szerint idén valóban közelebb került Max Verstappenhez.

perez-podium-verstappen-rb-imola-2022



Ezt a két tényezőt említette Helmut Marko, az energiaitalosok F1-es tanácsadója is, amikor a Sport1 arról kérdezte, hogy immár ők számítanak-e a vezető erőnek: „Nem mennék olyan messzire, hogy mi vagyunk a domináns erő. De tavaly nálunk volt a leggyorsabb versenyző Max személyében, most viszont Perez is egyre jobban beilleszkedik a csapata és egyre jobban megérti az autót. Ennek a kettős győzelem a logikus következménye.”

Perezt nem először dicséri Marko az eddigi négy futam során, így sokan valószínűsítik, hogy a mexikóit a következő idényre is megtartja a Red Bull. A szakember szerint azonban még nem most fog megszületni a végső döntés ezzel kapcsolatban: „A nyári szünetig fogunk választani, ki legyen Max csapattársa 2023-ban.”

Az idén már több dobogós helyezést szerző Perez mellett azonban esélye lehet akár még Pierre Gaslynak is, aki az AlphaTaurinál vitézkedik az utóbbi években. Marko korábban utalt rá, hogy tisztában vannak vele, hogy ha nem léptetik újra elő az anyacsapathoz, akkor el is veszíthetik a franciát. „Pierre 2023 végéig szerződésben áll velünk, úgyhogy még van időnk. Mint mindig a Red Bullnál, a teljesítmények lesznek a döntők” – mondta ennek kapcsán Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: