DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Perez közel maradna a csapattársához

Sorozatban másodszor állhatott dobogóra Sergio Perez, aki boldogan nyilatkozott a leintés után. A mexikói pilóta úgy érzi, az idei autó illik a vezetési stílusához, amit kihasználna a folytatásban.

Egy kiváló rajt után stabilan tartotta a második helyet Sergio Perez, akinek a verseny utolsó szakaszában Charles Leclerc nehezítette meg a dolgát. A Red Bull versenyzője végül megtartotta a pozícióját, így a csapat idei első kettős győzelmét aratta, miután Max Verstappen megnyerte az imolai futamot.

Az osztrák istálló sikerének kulcsa a gumimelegítésben keresendő a mexikói pilóta szerint.



„A verseny felében Charles ellen csatáztunk, de végig kontroll alatt tartottam a dolgokat, és szerencsére magam mögött tudtam tartani. Próbáltam gyorsan felmelegíteni az abroncsaimat, ami kulcsfontosságú volt, és nem hibázhattam. Nehéz volt ilyen körülmények között versenyezni. Ez egy fantasztikus eredmény a csapatnak, elég szerencsétlenek voltunk eddig, nehezen indult a szezon, de jó látni, hogy mindenki mosolyog” – mondta Perez a futam után.

A rutinos pilóta úgy érzi, kifejezetten fekszik neki a Red Bull idei autója, így szeretne közel maradni Verstappenhez.

„Nagyon örülök Max sikerének, és az lenne a cél, hogy minél közelebb maradjak hozzá, de a legfontosabb, hogy ez egy kiváló nap volt a csapat számára. Továbbra is keményen dolgozunk majd, mert van még olyan terület, ahol fejlődnünk kell” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: