DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Magnussen elégedetten távozott Imolából

A kilencedik helyen zárt Kevin Magnussen, így ismét pontokat szerzett a Haas csapata számára. A dán pilóta úgy gondolja, elérték a céljaikat, de a stratégiát tekintve talán túl óvatosak voltak.

Az Ausztráliában mutatott gyenge forma után, visszatért a pontszerző helyekre a Haas istállója az Emilia-Romagnai-i Nagydíjon. Kevin Magnussen révén végig ott voltak a legjobbak között, így szombaton és vasárnap is értékes egységeket szereztek.

A dán versenyző a sprintfutamon nyolcadik, míg a vasárnapi nagydíjon a kilencedik lett, amivel úgy véli, teljesítették a terveiket.



„Minden rendben volt, és boldogok vagyunk. Az volt a célunk, hogy az első tízbe kerüljünk, ami sikerült, szóval elégedettek lehetünk. Mindig vannak olyan pontok, amelyeken jobban lehet teljesíteni, van néhány dolog, amin javítunk és dolgozunk kell majd. Megvan a potenciál az autóban, így már csak össze kell raknunk mindent, hogy továbbra is pontokat szerezzünk” – idézte Magnussent a RacingNews365.

Az amerikai istálló versenyzője nem akart telhetetlen lenni, de véleménye szerint akár többet is kihozhattak volna a futamukból, ha némileg bátrabb stratégiát alkalmaznak.

„Egy kis időt vesztettünk a bokszkiállásoknál, és talán egy kicsit túl lassan reagáltunk. "Mondtam a csapatnak, hogy ne váltsunk túl hamar slickekre, mert nem akartam kockáztatni semmit, hiszen akkor jó helyzetben voltunk. Talán rossz döntés volt, mivel végül néhányan felülmúltak minket, de ebből is tanulunk. Jó volt nézni a pályán zajló csatákat, viszont számomra csak idegesítő volt, mert támadtak és előztek. Megtettük, amit tudtunk, és elégedettnek kell lennünk azzal, amit elértünk” – zárta gondolatait Magnussen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: