DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas: A legjobb öt is meglehet, remek az autó

Idén rendre rosszul rajtolnak az Alfa Romeók, ám Valtteri Bottas versenytempója kiemelkedően jó. Imolában vasárnap a McLareneket is legyőzné a finn, aki a Mercedeseket is sokadjára maga mögött tudhatja.

Tavaly ősszel sosem gondoltuk volna, hogy Valtteri Bottas idén az Alfa Romeóval rendszeresen képes lehet egyáltalán versenyre kelni a Hamilton-Russell párossal, nemhogy legyőzni a Mercedeseket. Pedig ez a helyzet, Imolában annyira szenved az utóbbi éveket domináló istálló, hogy Bottashoz sem volt sok közük. Vasárnap is inkább előrefelé nézne Valtteri Bottas és az ötödik pozícióig kapaszkodna fel.

Csak azok a fránya rossz rajtok ne lennének. A szombati sprinten is elszúrta a rajtot a finn, de utána a hetedik helyig kapaszkodott előre. „Igen, megint nehézségek adódtak a startnál, kicsit jobban kipörögtek a kerekek, de egyre inkább megismerjük a rendszert és valószínűleg vasárnap már jobban fog sikerülni a rajt” – ecsetelte véleményét Valtteri Bottas a Formula1.com hasábjain.

Bottas idén remekül megy az Alfával, még a megbízhatóság az autó gyenge pontja


„Ezután rendkívül elégedett voltam a sprintversenyemmel. A legfontosabb dolog az volt, hogy péntekről szombatra a csapat kitűnő munkát végzett a karosszériacsere során, óriási meló volt a srácoktól, de tökéletesen sikerült. Aztán az újra összerakott autó is tökéletesen működött, jó érzés volt vezetni az autót és erős tempót tudtam diktálni.”

„Jó néhány előzést is sikerült megoldanom és a hajrában a McLarenekhez is közeledtem (Norris és Ricciardo az 5. és 6. helyen végeztek), úgyhogy vasárnap jó móka lesz megkergetni őket. Hogy mi a célom a versenyen? Az ötödik hely elérése. Úgy vélem, magas célokat kell kitűzni magunk elé és nem is lehetetlen megcsípni.”

„A gumijaim remekül tartották magukat szombaton, a versenytempónk is kiemelkedő, ez pedig komoly reményekkel szolgál számomra a futam kapcsán. Ami nem volt tökéletes eddig, abból hétről hétre tanultunk és dolgozunk tovább, haladunk előre” – tette hozzá a rutinos finn, aki idén az Alfa Romeo vezérpilótájaként láthatóan újjászületett. Még az autó megbízhatóságával akadnak gondok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: