DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sainz: Még mindig nem vagyok magabiztos

Komoly visszatérést mutatott be a sprinten a Ferrari spanyolja, aki hat helyet javított összesen, így jó helyzetből várhatja a futamot. Ő azonban nem teljesen elégedett.

Carlos Sainz idei szezonja sem sétagalopp eddig, a szezon első két versenyén szerzett dobogók után Ausztráliában és Imolában is a saját hibáival küzdött. A Ferrari hazai pályáján ez egy jó rajthelybe került neki, legalábbis a szombati sprinten, amit így a tizedik pozícióból várhatott. A 21 kör során azonban előretört, és végül a negyedik helyet csípte el, így közvetlenül csapattársa és a Red Bullok mellől indulhat holnap.



Ugyan a spanyol tisztában van vele, hogy jó munkát végzett ma, mégsem beszélne teljesítményéről szuperlatívuszokban. „Mindent megtettem, amit lehetett ma, amit ebből a sprintből ki lehetett hozni. Tudtam, hogy legalább a legjobb ötig fel kell kapaszkodnom, vagy akár a legjobb négyig, és végül is negyedik lettem. Erős napunk volt ma, és készen állok, hogy mindenkivel megvívjak” – nyilatkozta visszafogottan a sprint után Sainz.

A hibáival továbbra sincs kibékülve. „Nagyon örülök neki, hogy kívülről magabiztosnak tűnök, mert belül még egyáltalán nem érzem magam annak. A tegnapihoz hasonló hibák is csak azt erősítik, hogy nem teljesítek 100%-osan, és nem érzem tökéletesen magam az autóban. De mindent kipréselek magamból, és dolgozom azon, hogy a saját szájízemre szabjam az autót. Tudom, hogy amint meglesz az egyensúly, és minden összeáll, olyan gyors leszek, mint bárki más” – tette hozzá a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: