DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc: Jobb gumikezeléssel nyerhetünk csak

Sokáig kézben tartotta az imolai sprintet, a hajrában azonban elvérzett Max Verstappennel szemben a Ferrari monacóija, aki ki is adta a házi feladatot a maranellóiaknak.

Max Verstappen és Charles Leclerc újabb összecsapását hozta az Emilia Romagna-i Nagydíj szombatján a sprintkvalifikáció, igaz, sokáig nem tűnt úgy, hogy várható kard ki kard helyzet a két fiatal között. Miután a startnál Leclerc jobban rugaszkodott neki, majdnem a teljes táv alatt a kezében tartotta a győzelmet, ám a végén Verstappen új erőre kapva visszaszerezte az első helyét.



A monacói már a leintés után is a gumiproblémáknak tulajdonította, hogy könnyű prédává vált a végén, és a sprint utáni sajtótájékoztatón – melyen a Formula.hu is részt vehetett – is emiatt aggódott elsősorban. „Nagyon jó rajtom volt, egyáltalán nem voltunk egymás mellett az első kanyarban, így fókuszélhattam a saját versenyemre. Az elején próbáltam jobban nyomni, és nagyobb különbséget kialakítani, hogy Max ne támadhasson a DRS-zónában. Tudtam, hogy máskülönben sebezhető vagyok” – kezdte Leclerc.

Ez a szándék azonban nem bizonyult a legjobb ötletnek. „Megittam a levét, mert egy kicsivel később szemcsésedni kezdtek a gumijaim, és az utolsó két-három körben nagyon szenvedtem. A tempónk egyébként hasonló volt, a különbséget pusztán a szemcsésedés jelentette” – vélekedett. Éppen ezért meg is van, mivel fogja tölteni a Ferrari az estét. „Ha ezt sikerül megoldanunk holnapra, biztos vagyok benne, hogy harcban leszünk a győzelemért. Ha nem, akkor elég nehéz lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: